leuke raamversiering met huisjes sinterklaar

DIY Sinterklaas raamversiering

Wij zijn geen fröbelkoninginnen. Een wijnfles open maken met een kurkentrekker (lang leve de draaidoppen) is wel echt op het randje van ons kunnen. Maar soms moet je even uit je comfortzone kruipen en aan de creabea bak. De Sint is in het land en de school van de meisjes is prachtig versierd met mooie Sinterklaas raamversieringen. Kleine kaarsjes in de vensterbank en het ziet er top uit! Tijd om ook thuis aan de slag te gaan want wat de juf kan, kan ik natuurlijk ook.

Nou gaan we ons niet direct uitsloven en aangezien ik altijd afhaak als ik een lijst benodigdheden van 2 kantjes zie, houden we het simpel. Het enige dat je nodig hebt is dit…. Een krijtstift!

Ik had er nog nooit van gehoord maar dit is dus een krijtstift. Ze zijn er in allerlei kleurtjes en diktes en worden ook wel gebruikt voor menuborden in restaurants. Is het raadsel hoe ze dat altijd zo netjes doen in restaurants ook weer opgelost. Ik kocht een vrij dunne bij de hobbywinkel maar ze zijn ook online verkrijgbaar. Krijtstift haal je overigens zo weer weg van je ramen met een nat doekje.

Ik zag ergens een leuke raamversiering voorbij komen met allemaal huisjes dus besloot dat als uitgangspunt te gebruiken. Nou ben ik alles behalve een tekentalent dus copycat is my middle name and Google my friend. Met zoektermen als: hollandse huisjes – zaanse huisjes – gevel huisjes -sinterklaas silhouet – zwarte piet silhouet kwam ik  een heel eind..

En dit is het resultaat, niet slecht toch?! Het is even wat gepriegel maar dan heb je ook wat en de gezichten van de meisjes..? Priceless! En ’s avonds is het natuurlijk het aller mooiste!

leuke raamversiering met huisjes sinterklaar

Personnel