photo of white curtains

Wist jij dat raamdecoratie kan helpen bij het besparen van energie?

De koude periode is weer aangebroken, dit betekend dat je huis ook meer verwarmd moet worden. Tegenwoordig zijn de energieprijzen erg hoog waardoor het verwarmen van je huis dus ook duurder is. De hoogste tijd om te gaan besparen. De juiste raamdecoratie kan helpen bij het besparen van energie. Wil jij weten hoe? Lees dan snel verder. 

Het glas in je raam

Voordat je aan de slag gaat met je raamdecoratie, is het glas dat je hebt belangrijk. Om energieverbruik te besparen kan je gaan voor dubbel glas mocht je dit nog niet hebben. Dit glas isoleert een stuk beter dan enkel glas, de kou wordt buiten gehouden en de warmte binnen. Vervang je enkele of dubbele glas door HR++ of triple glas. Op HR++ zit een extra coating en er zit een isolerend gas tussen de platen. Hierdoor isoleert het erg goed. Een duurder alternatief is vacuümglas, dit is dubbelglas dat erg goed isoleert. Mocht je nou enkel glas hebben en het glas in huis niet willen laten vervangen, dan kan je kiezen voor isolerende raamfolie. Dit isoleert echter wel minder goed en zal dus minder energie besparen. 

Isolerende gordijnen 

Naast bovengenoemde opties kan je kiezen voor isolerende gordijnen. Als je kiest voor een gordijn is de beste keuze een zwaardere, dikkere stof met voering. Een voering is een extra lag stof waardoor de isolatie dus beter is. Naast de isolerende werking van een dikke stof is het geluidsisolerend. Ook zijn er gordijnen te verkrijgen met extra isolerende eigenschappen. Kijk bij Raamdecoratie.com voor veel verschillende stoffen en kleuren en ga voor de perfecte raamdecoratie bij jou in huis. Dubbele plissegordijnen zijn ook erg geschikt voor een isolerende werking. De buisjes in de vorm van een honinggraat zorgen voor een extra laagje lucht tussen het raam en de kamer. 

De verwarming

Als je radiator onder je raam is geplaatst is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het gebruik van gordijnen. Als je je gordijnen er overheen laat hangen, komt de opgewarmde lucht tussen het gordijn en het raam terecht. Hierdoor stook je dus eigenlijk voor buiten in plaats van voor binnen, dit wil je natuurlijk niet. Het beste is om je gordijnen op de vensterbank te laten eindigen om te voorkomen dat je energie verspild.

Kies voor de juiste raamdecoratie en bespaar deze winter veel op jouw energierekening. 

Personnel