Dit zijn de raamdecoratie trends voor 2021

Vind jij het lastig om gordijnen of raamdecoratie te kiezen voor in je huis? Dat is best logisch. Raamdecoratie bepaalt vaak de hele sfeer van jouw interieur. Wij laten je zien dat het kiezen niet moeilijk hoeft te zijn en zetten voor jou de trends van 2021 op een rij! Laat je verrassen!

Gordijnen op maat

In 2021 is het helemaal in om je gordijnen lekker lang te laten. Zo kunnen ze lekker nonchalant op de grond vallen. Of je ze dan dicht of open hebt de gordijnen blijven een stijlvolle toevoeging van je interieur. Wil je ze toch liever omzomen? Dat kan altijd. Kijk bijvoorbeeld eens bij raamdecoratie van ilumio. Misschien vind jij daar wel het perfecte gordijn op maat.

Lichtdoorlatende gordijnen

Een andere trend die je in 2021 zult zien, zijn lichtdoorlatende gordijnen. Met deze gordijnen creëer je wel privacy, maar niet meteen een donkere ruimte. De gordijnen zijn ideaal om zonlicht enigszins af te remmen of voorbijgangers buiten te houden. En dat terwijl deze gordijnen geen opgesloten gevoel geven, maar juist voor heel veel sfeer in je huis zorgen. Je kunt zowel voor lichtdoorlatende rolgordijnen als voor gewone gordijnen kiezen.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn eigenlijk niet alleen een trend van 2021, maar zijn echt eigentijds. Dat is niet zo gek, je kunt de jaloezieën vaak helemaal naar wens samenstellen. Ga je bijvoorbeeld voor een modern interieur? Dan kun je kiezen voor een strakke houtsoort. Wil je liever een wat stoerder interieur, dan kun je gaan voor hout met houtnerf. Daarnaast kun je ook de kleur zelf kiezen. Als je een strakke look in huis wilt creëren, kun je het beste voor zwarte houten jaloezieën gaan. Wil je het liever wat rustiger houden, dan kun je bijvoorbeeld voor wit, lichtgrijs of antraciet gaan. Als laatste kun je ook nog zelf de lamel breedte kiezen. Met houten jaloezieën is er echt voor iedereen wat wils!

Ingetogen en aardse kleuren

In 2021 zal je steeds vaker aardse kleuren in het interieur gaan zien. Denk hierbij aan kleuren zoals taupe, zandkleur en beige. Ook gordijnen zie je steeds vaker in deze kleuren voorbijkomen. Het gebruik van deze ingetogen kleuren zorgt voor een simpel, klassiek, warm en chique geheel. Wissel verschillende aardse tinten met elkaar af voor een natuurlijk resultaat.

Eyecatcher

Anno 2021 is het helemaal in om wat brutaler te zijn in je interieur. Omdat raamdecoratie jouw interieur helemaal af maakt, kun je hier lekker mee spelen. Misschien wil je daarom juist graag gaan voor een echte eyecatcher. Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle raamdecoratie in een contrasterende kleur of een bijzonder materiaal. Durf te spelen met materialen en kleuren, zo geef je je interieur meer diepte en contrast.

Velours gordijnen

Als laatste zijn velours gordijnen in 2021 weer helemaal hip. Deze trend bestaat inmiddels al een behoorlijk tijd, maar ook wij kunnen er nog geen genoeg van krijgen. De fluwelen gordijnen passen bij veel verschillende woonstijlen en geven jouw huis net dat beetje extra luxe. Velvet gordijnen hebben vaak diepe en warme kleuren, met een mooie en rijke glans. Dit geeft de gordijnen een klassieke en luxe uitstraling. Daarnaast zijn deze gordijnen ook nog eens erg verduisterend.