4 tips voor een snelle interieur make-over

Wil je graag je huis opnieuw inrichten, maar heb je weinig budget of zit je krap met tijd? Gebruik dan deze tips om snel een groot resultaat te boeken.

Vloer vervangen

Als je een aanpassing aan je huis wil doen met veel effect, kan je het best één klus aanpakken en die direct goed doen. Dat wil zeggen, een klus waarmee je de kamer optisch kan veranderen. Dat kan bijvoorbeeld ontzettend goed met een nieuwe vloer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie lichte laminaatvloer van Kwantum. Door de lengte van de planken kan je de kamer groter doen laten lijken. Heb je nu bijvoorbeeld tegels in huis, dan is het verschil straks enorm en zal de hele kamer anders lijken.

Een nieuw bankstel

Weinig meubelen hebben zo veel effect op de sfeer van een kamer als de bank. Weinig objecten worden ook zo veel gebruikt als de bank. Het is dus een echt pronkstuk in de kamer. Wat nou als je van bank gaat wisselen? Een nieuwe lichte bank, een grote hoekbank, een mooie tweezitter. Er is van alles te krijgen en dan hebben we het nog niet eens over de kleuren. Met kleur kan je ook een heleboel doen in een kamer. Ga eens voor een gedurfde kleur zoals zacht roze of donkergroen. Ook deze actie kan je woonkamer omtoveren tot een heel nieuw huis.

Verf een muur

Als we kijken naar kleur, geeft dat altijd een bepaalde sfeer af. Zelfs neutrale kleuren kunnen een kamer maken of breken. Ben je de look in jouw huis zat? Verf dan bijvoorbeeld één muur in een andere kleur. Dit is echt een snelle make-over tip want het verven kan in één dag klaar zijn. Zoek een kleur uit die jullie nog helemaal niet hebben, die rust uitstraalt of juist even een hele andere uitstraling geeft.

Verhuis de meubels

Voor een andere look, sfeer of andere inrichting hoef je niet altijd te klussen. Het kan soms zo simpel zijn als het verplaatsen van meubels. Zet de kamer helemaal andersom, verplaats grote meubelstukken en richt de decoratieve stukken opnieuw in. Je zal zien dat deze nieuwe look een snelle, maar goede oplossing is.

Danique