Dit zijn de 3 bestbetaalde voetbalsters ter wereld

Jij dacht dat mannen alleen flink konden verdienen door te voetballen, maar je hebt het mis. Kan jij een aardig balletje trappen dan kan het flink lonen om te gaan profvoetballen.

Waar het mannenvoetbal bekendstaat om de flinke bedragen die je bij elkaar kan voetballen begint het bij vrouwen ook te komen. Ze zullen alleen nog niet kunnen tippen aan de bedragen die Ronaldo of Messi krijgen bijgeschreven op hun bankrekening. Des al niet te min kan je ook al vrouwelijke voetballer goed verdienen. Vooral aan sponsering en aan tekengeld bij je club kan er inmiddels toch al flink verdiend worden. Lees hier wie dat zijn in de vrouwelijke voetbalwereld.

3 bestbetaalde vrouwelijke voetbalsters

Misschien ben jij wel bekend met de Oranje Leeuwinnen. Ook zijn er een paar van onze Nederlandse toppers die goed wat geld verdienen met voetballen. Eén van hen staat zelfs in deze lijst.

3. Lieke Martens

Na het EK dat Nederland heeft gewonnen zijn de prijzen flink gestegen. Zo is Lieke Martens zelfs de ster van het EK geworden en heeft hiermee een transfer gemaakt vanaf FC Rosengård naar FC Barcelona. Dat is haar niet in de koude kleren gaan zitten. Of na het debacle rondom Messi nog steeds iedereen zo veel betaald zou krijgen dat durven wij niet te zeggen.

Verdienste: €200.000,-

2. Alex Morgan

Deze voetbalster uit Amerika is enorm populair geworden. Dit komt natuurlijk ook door haar verschijning, want naast goed ballen ziet ze er ook nog eens heel mooi uit. Doordat ze tot één van de beste voetbalsters ter wereld behoort speelt ze ook bij de beste vrouwelijke ploeg: Olympique Lyon. Hier weet ze toch flink wat bij te schrijven op haar bankrekening.

Verdienste: €386.000,-

1. Marta Vieira da Silva

Deze Braziliaanse topvoetbalster is de crème de la crème wanneer het gaat om vrouwelijke voetbalsters. Deze vrouw wordt helaas niet vaak verkozen tot de beste omdat ze in Amerika speelt. De focus ligt toch vaak op voetbalclubs in Europa. Maar alsnog heeft het voetballen in Amerika haar geen windeieren gelegd. Zo is zij de bestbetaalde voetbalster ter wereld.

Verdienste: €429.000,-