Dit moet je weten over babyspullen bij een pasgeboren baby

Je bent in verwachting en dat is een hele speciale tijd. Zo komt er een kindje aan, en dat zorgt ook voor veel babyspullen. Lees in dit artikel meer over wat je nodig hebt en waar je aan moet denken.

Tijdens je zwangerschap bereid je je helemaal voor op de komst van de kleine. Dit betekent dat je natuurlijk ook allemaal leuke babykleertjes in huis haalt. Dit heet ook wel een babyuitzetlijst. De leuke rompertjes, T-shirts en babypakjes heb je al in huis gehaald. Maar wat vaak wordt vergeten is dat het qua prijs toch flink kan oplopen. Of dat je net voor de bevalling toch nog niet alles in huis hebt wat je nodig zou hebben. Aan de hand van wat vragen gaan wij met je door je babyuitzetlijst heen.

Wat kosten benodigde babyspullen?

We nemen hiervoor even een gemiddelde prijs. Er zijn ouders die voor een kinderen wagen misschien wel meer dan €1.000,- willen neerleggen. Maar in de meeste gevallen kan het heel bescheiden blijven. De gemiddelde kosten van babyspullen bij elkaar komt ongeveer uit op zo’n €1.600,-. Dit is inclusief kinderwagen, autostoelen, luiers en bedje. Wat uiteindelijk toch vaak het duurste is van alles zijn de luiers. Dit omdat je deze maar één keer kan gebruiken en een baby behoorlijk vaak verschoont moet worden.

Een goedkopere babyuitzet, kan dat?

Een vraag die door veel ouders gesteld wordt is of het goedkoper kan. Maar natuurlijk kan dat, het is alleen de vraag welke eisen jij zelf stelt. Zo zijn er bijzondere initiatieven waarbij je kinderkleren voor soms maar een paar cent kan kopen. Ook de kringloop is een goede plek om langs te gaan wanneer je bijvoorbeeld opzoek bent naar een kinderwagen. Kinderkleertjes blijven vaak lang in goede staat. Dit omdat het maar voor een relatief korte periode wordt gedragen. Doorgeven van kinderkleding is daarom super goed en duurzaam.

Dit mag je niet vergeten aan babyspullen

Er zijn dingen die vaak vergeten worden bij het kopen van babyspullen. Kleding is vaak snel op orde, maar hier zetten wij de meest vergeten babyspullen voor je op een rij.

Molton bedzeiltje

Voor de hygiëne van je baby kan je het beste een Molton bedzeiltje halen. Deze kan je onder het hoeslaken aan het matras vastmaken. Wanneer de luier een keer heeft gelekt, dan lekt het niet door in het matras. Een molton is makkelijk uit wasbaar en daarmee een item dat je niet mag vergeten.

Kruikjes

Je bent helemaal in de ontdekkingsfase wat betreft kinderen. Het is dus niet gek dat jij nog niet alles weet over kinderen. Een pasgeboren baby kan bijvoorbeeld nog niet zijn eigen lichaamstemperatuur op peil houden. Goed aankleden is dus altijd belangrijk, maar ook een kruikje in bed is echt een must have. Deze mag je dus zeker niet vergeten.

Badthermometer

Zoals je bij de kruik al hebt gezien is temperatuur voor een baby enorm belangrijk. Je kan natuurlijk met je hand voelen hoe warm het water is, maar je wil het liever exact weten zodat je jouw baby geen pijn doet. Met een badthermometer weet jij exact de temperatuur te bepalen.

Luieremmer

Ook dit is één van die babyspullen die vaak wordt vergeten. Je wil vieze poepluiers natuurlijk niet ergens los in een emmer hebben zitten. Je wil ze daarom gewoon in een prullenbak. Tegenwoordig kan je zelfs een extra container in je tuin krijgen zodat jij je luiers kan scheiden. Zo kan het van de luieremmer rechtstreeks in de luiercontainer.