Mannen komen van Mars en vrouwen van Venus

Er is altijd veel discussie over waarom mannen zo anders zijn dan vrouwen in deze samenleving. Je kent vast wel de uitdrukking: “mannen komen van Mars en vrouwen komen van Venus”. Vrouwen hebben verschillende genen, verschillende hormonen en natuurlijk verschillende hersenen, zegt de wetenschap. Maar klopt dit wel? Zijn we eigenlijk wel zo verschillend?

Mars en Venus

Het idee achter mannen op Mars en vrouwen op Venus komt voort uit het feit dat mannen houden van macht, prestatie en vaardigheid. Mannen zijn meestal egoïstischer. Vrouwen daarentegen waarderen schoonheid, zijn emotioneler en houden van goede communicatie. Ze richten zich meer op het ondersteunen en helpen van elkaar. Mannen en vrouwen staan ​​dus lijnrecht tegenover elkaar. Het idee van deze uitspraak (Mars/ Venus) is dat mannen en vrouwen elkaar beter moeten leren begrijpen. En dat er, ondanks de duidelijke verschillen, een soort van gelijkheid moet zijn.

Uitvindingen van vrouwen

Hier zijn enkele voorbeelden van uitvindingen van vrouwen. Er zijn namelijk wel degelijk vrouwen die dingen uitvinden. Er is niet alleen een Albert Einstein of een Benjamin Franklin. Een vrouw ontdekte bijvoorbeeld radioactiviteit (Marie Curie) en er was zeker nog meer. Sommige uitvindingen zullen je verrassen. Laten we er eens drie opnoemen.

Wifi

Wifi is uitgevonden door een vrouw (Hedy Lamarr). Verrassing of niet? Mannen (en vrouwen natuurlijk) hebben er baat bij. We vragen ons af of mannelijke online gamers dit eigenlijk wel weten. Dankzij één vrouw kunnen ze nu online gokken bij een live casino NL, games spelen of films streamen. En dat gewoon lekker thuis. Dus ook vanuit hun mancave!

Ruitenwissers

Mannen rijden graag in coole auto’s. Als niet één vrouw (Mary Anderson) ruitenwissers voor auto’s had uitgevonden was je coole auto in de regen niets waard geweest. Zeker niet in Nederland waar het bijna altijd regent. Zelfs een Ferrari kan niet zonder die ‘wipers’. Dat  deze ruitenwissers ook nog eens automatisch heen en weer bewegen, is ook een uitvinding van een vrouw.

Cirkelzaag

Mannen dachten dat het goed was om hout te zagen met een trekzaag. Tabitha Babbitt dacht daar anders over. Zij bedacht het prototype cirkelzaag die daarna de hele houtzaag industrie veranderde. Mensen die niet sterk zijn, moeten slim zijn. Dat bewees Tabitha wel!

Machtige vrouwen

Elk jaar worden de machtigste vrouwen ter wereld geselecteerd. De resultaten worden altijd gepubliceerd in Forbes, een Amerikaans zakenblad. Angela Merkel (Duitse bondskanselier) zat negen jaar in de beste positie, maar is nu ver naar beneden geduwd op de lijst. De eerste plek is nu voor vrouw achter Amazon: Mackenzie Scott. Ze kwam als eerste uit de bus vanwege haar genereuze donaties aan goede doelen.

Deze lijst met vrouwen die zo machtig zijn geworden, kan een grote inspiratiebron zijn voor jonge vrouwen. Als ze zien dat succes als vrouw mogelijk is, geeft dat hun motivatie.

Kortom, het is een feit dat we niet hetzelfde zijn. Of we nu vrouwen van Venus zijn of mannen van Mars, we hebben verschillende interesses, prioriteiten en motivaties. Dit is het resultaat van de evolutie. Maar we kunnen aan beide kanten veel. Dat hebben we keer op keer bewezen.

Personnel