Dit is het verschil tussen een laminaat vloer en een PVC vloer 

Een vloer is natuurlijk absoluut geen vloer. Sterker nog, er zijn heel veel verschillende vloeren waaruit je kan kiezen. Om het voor jou niet te ingewikkeld te maken hebben wij voor jou twee vloeren die we vandaag voor je gaan uitlichten. Het gaat in deze blog over laminaat vloeren en PVC vloeren. Na het lezen van deze blog weet jij wat het verschil is. 

Kleuren, materialen en prijsklasse. Er is ongelooflijk veel mogelijk in de wondere wereld van de vloeren. Waar men vroeger konden kiezen uit een houten vloer, is nu de mogelijkheid eindeloos. De meest gekozen versies zijn de PVC vloeren en de laminaat vloeren. Precies de twee opties waar wij jou meer over willen vertellen. 

PVC vloeren 

Een PVC vloer is gemaakt van polyvinylchloride. Deze vloeren staan bekend om de ongelooflijk sterke beschermende toplaag. Tegenwoordig kunnen deze vloeren zo worden gemaakt dat jij haast niet het verschil ziet met hout. Doordat er veel mogelijk is, zit er altijd wel een stijl of design bij dat past bij jouw wensen en eisen. Daarnaast is deze vloer dus heel slijtvast en de topcoating is kasbestendig. Houd er wel rekening mee dat de vloer niet krasvast is, dus je wilt niet met scherpe voorwerpen over de vloer krassen, want dan is de kans groot dat er een beschadiging komt. Denk bijvoorbeeld aan stoelpoten. 

Een PVC vloer wordt altijd gelijmd. Daarnaast is het heel soepel, dun en bewegelijk materiaal. Je kan dus zonder gedoe de vloer monteren. Nieuwsgierig geworden? Dit is de snelste weg naar de mooiste pvc vloeren van dit moment!

Dit zijn de voordelen van een pvc vloer op een rijtje: 

  • Het is makkelijk neer te leggen en makkelijk te vervangen 
  • Je hebt met een PVC vloer minder last van geluidsoverlast 
  • Je kan vloerverwarming onder de PVC vloer neerleggen 

Laminaat vloeren

Laminaat is gemaakt door meerdere samengeperste lagen van verschillende houtsoorten. Hierdoor is laminaat dikker dan PVC. Ook is het wat minder makkelijk te leggen. Je moet de planken als het ware in elkaar klikken. Hierdoor kun je – zoals ze dat noemen – laminaat zwevend neerleggen. Het zit dus niet vast en kan er eventueel weer uitgehaald worden. Ook zitten er een aantal voordelen aan een laminaat vloer. Zo is het makkelijk te onderhouden. Je kan de vloer makkelijk schoonhouden met om de twee weken de vloer te dweilen met een licht vochtige doek. 

Een ander voordeel is ook dat er heel veel keuze is om uit te kiezen waarbij de prijs/kwaliteitsverhouding erg goed is. Je kan in alle kleuren, maten en soorten een laminaat vloer uitzoeken. Klik als je op zoek bent naar een mooie laminaat vloer voor bij jou thuis!

Dit zijn de voordelen van een laminaat op een rijtje:

  • Laminaat vloer is eenvoudig zelf te leggen
  • Ook is de vloer makkelijk te onderhouden 
  • Ruime keuze als je op zoek bent naar een nieuwe vloer 

Meer weten over het verschil tussen laminaat en PVC? Bekijk dan deze video!