Business tips voor vrouwelijke ondernemers

Wil jij ook een succesvolle business starten net als andere gedreven vrouwen die je hebt leren kennen over de jaren? Wij geven je een aantal gouden tips als vrouwelijke ondernemer.

Waar mannen vaak honderd uit kunne praten over hun onderneming is dat voor vrouwen wel anders. Dit zijn vaak een stuk minder uitbundig als het gaat om hun onderneming. Maar waarom? Ook jij mag als vrouw gewoon jezelf laten zien en shinen met je business. Wij geven je in dit artikel tips zodat jij andere vrouwen kan laten zien hoe het daadwerkelijk moet! 

Denk groot

Bescheidenheid siert de mens wordt er ook wel gezegd, maar dat is zeker niet waar voor een ondernemer. Vrouwen zijn overwegend te bescheiden wanneer ze praten over hun eigen onderneming. Wij als dames noemen dit realistisch, maar waarom neem jij niet net als onze mannelijke medemens een sprong in het diepe? Denk zo groot als je maar kan. Investeer in jouw bedrijf met het eerste geld dat je hebt verdiend, laat je boekhouding verzorgen zoals een groot bedrijf dit zou doen. Pluk de vruchten van je onderneming en probeer altijd weer verder te denken. 

Jij bent jij 

Je leest deze titel en denkt misschien: ‘ja, tuurlijk ben ik mezelf’. Maar toch zien we vaak dat als het op een onderneming aankomt vrouwen vaak niet bij hun zelf blijven. Zo ga je bijvoorbeeld allerlei verschillende opdrachten aannemen omdat je geld wil verdienen. Onder aan de streep ga je daar niet vrolijk van worden. Jij bent jij, en je hebt jouw eigen wensen, doelen. Er zijn opdrachten die echt bij je passen, en wij willen je stimuleren om vooral deze opdrachten aan te gaan nemen. Je mag best af en toe een opdracht die niet bij je past afslaan. 

Geen gepieker 

Als ondernemer hoort het er toch een beetje bij. Vooral wanneer jij veel thuis werkt zal het veel over werk gaan. Ineens schiet je in de stress, want je had toch met iemand afgesproken? Of die ene opdracht moet nog af voor het einde van de week. Piekeren is zonde van je tijd, hiermee vloeit ook de goede energie weg uit je bedrijf. Door straight up keuzes te maken ga je zien dat je minder zal piekeren. 

Je bent niet alleen 

Veel ondernemers maken dezelfde grote fout door te denken dat ze er alleen voor staan. Wij vrouwen zijn met zo veel, en er zijn zo veel verschillende ondernemingen. Je kan daarom zo veel van elkaar leren. Laat andere vrouwelijke ondernemers je inspireren, lees blogs, luister podcasts en bekijk Youtube video’s. Hierdoor ga je zien dat je er zeker niet alleen voor staat en dat hulp dichterbij is dan je denkt. 

Ondernemen doet pijn 

Wat je gaat leren in de periode dat je onderneemt. Het doet pijn, en het gaat zeker niet vanzelf. Soms zou je wel even willen vloeken en schreeuwen. Doe dat dan ook zeker! Maar hierna is het weer opstaan en doorgaan. Nu jij ondernemer bent geworden zal geen enkele dag meer hetzelfde zijn en hier moet jij je op instellen. Hou rekening met het ergste en dan zal het vaak behoorlijk meevallen.