De zon roept! 3 tips voor leuke gratis buiten uitjes

Als het zonnetje schijnt is niks fijner dan lekker naar buiten gaan om van de zon te genieten. Dit kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren! Ons kleine landje heeft veel mogelijkheden, zowel gratis als tegen betaling. Dus wat zijn nou echt leuke dingen om te doen als het lekker weer is, die ook nog eens goed zijn voor de portemonnee? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet voor wat inspiratie!

Fietsen

Vrijwel iedere Nederlander fietst elke dag wel ergens naartoe: naar werk, school, de supermarkt en nog veel meer! Maar een fiets is ook super goed geschikt om lekkere tripjes mee te maken, zeker als het lekker weer is! Een normale fiets kan, maar een elektrische fiets is vaak nog fijner! Je hoeft minder hard te trappen, kan lekker van het uitzicht genieten en je kan ook verder weg gaan omdat je een stuk lekker fietst. Stella damesfietsen of andere elektrische fietsen maken je fietstochtje een ontspannen ervaring!

Zoek eens een stad of dorp in de buurt uit waar je nog nooit bent geweest, fiets door de duinen of door het bos of bezoek eens een vriend of familielid! Er zijn zoveel mogelijkheden en dankzij het super uitgebreide fietsnetwerk in Nederland is vrijwel elke plek goed en veilig te bereiken!

Zowel online als in postkantoren, VVV kantoren of op andere plekken zijn veel routekaarten beschikbaar die je van tevoren kunt raadplegen en mee kunt nemen onderweg. Ook kan je een hele route volgen door de witte bordjes met rode letters te volgen die vrijwel door heel Nederland verspreid staan.

Wandelen

Vooral sinds corona is wandelen weer helemaal hot. Waar het vroeger werd gezien als suf en saai, is het nu helemaal hip. Er worden veel wandelingen georganiseerd waarbij je bijvoorbeeld langs verschillende restaurants loopt en overal wat te eten of drinken krijgt. Ook kun je in een stad de monumenten bezoeken door overal langs te lopen. Het halen van 10.000 stappen per dag is nog nooit zo populair geweest!

Naast stadswandelingen kun je natuurlijk ook door de natuur lopen. Nederland heeft veel natuurgebieden die heel erg geschikt zijn om lekker doorheen te wandelen. De duinen, de bossen en de heides: er zijn zoveel verschillende plekken! Veel natuurgebieden hebben vaste wandelroutes, maar je kunt natuurlijk ook op eigen houtje op pad gaan!

Speeltuinen en parken

Mocht je een dagje uit willen met kinderen, dan zijn er in Nederland veel gratis speeltuinen en parken beschikbaar! In elke provincie zijn wel dit soort plekken te vinden, dus het is een kwestie van googelen en gaan! Niet ieder park is geschikt voor alle leeftijden en sommige zijn makkelijker te bereiken dan andere, dus doe wat onderzoek voordat je op pad gaat. Als alles goed gaat heb je een heerlijke dag! Hopelijk blijft het in Nederland de komende jaren lekker weer zodat we dit vaak kunnen blijven doen!

Mocht je wel wat meer geld willen en kunnen uitgeven aan een dagje uit zijn er natuurlijk ook nog veel pretparken, musea of andere opties beschikbaar! Veel plezier!