Wat zijn de ideale gelegenheden om wijn te drinken?

Het is lekker en feestelijk om van tijd tot tijd een fles wijn open te trekken. Er valt natuurlijk wel vaker iets te vieren, maar bij sommige aangelegenheden smaakt dat glas wijn écht op z’n best. Aan welke momenten kun je denken? We zetten ze voor je op een rijtje.

Tijdens een diner

Wijn en spijs: de woorden samen klinken al mooi. Als je gaat genieten van een smakelijk diner past daar altijd een goed glas wijn bij. Je kunt zomaar een fles openmaken of juist op zoek gaan naar een perfecte combinatie van wijn en eten. Zo kun je rode wijn kopen als je een stuk vlees gaat bereiden. Bij vis drinken we over het algemeen het liefst witte wijn. Let niet alleen op de kleur, maar ga ook per druivensoort na wat een goede match vormt. Dit kun je eenvoudig opzoeken. Het etentje til je zo naar een uitmuntend niveau!

 

Wijn drinken bij een viering

Een viering vormt vaak een uitgelezen moment om te genieten van wijn. Denk aan een verjaardag, een jubileum, een uitreiking, een feestdag of een ander bijzonder moment,  er zijn genoeg redenen om te proosten. Daarom kun je goede wijn bestellen, zodat je voor al die leuke momenten een passende fles in huis hebt. Houd hierbij rekening met jouw favoriete wijnsoorten, maar ook met de voorkeuren van de mensen waarmee je een bijzonder moment wilt vieren. Iedereen houdt immers weer van een andere wijn!

 

Ontspannen met wijn

We genieten niet alleen van wijn op hoogtepunten, we kunnen wijn ook perfect drinken bij een moment van ontspanning. Schenk een glas in als je een avondje gaat bankhangen of trakteer jezelf op een glas wijn als je in bad gaat. Wijn helpt je om helemaal in die relaxmodus te komen – heerlijk om op vrijdagavond het weekend mee te beginnen of om een drukke dag mee af te sluiten.

 

Glas wijn bij het koken

Sta je nog in de keuken om een diner te bereiden? Dan is het heerlijk om alvast wat wijn in te schenken. Het maakt het koken net dat stukje leuker, en je geniet alvast van een heerlijke smaak.

 

Wijn drinken tijdens een date

Ga je op een date? Ook dan is het gepast om wijn te drinken! Het is namelijk een sierlijk én een feestelijk drankje. We gaan vaak uit eten tijdens een date en zoals we hierboven al aangaven, past wijn hier zeker bij. Maar ook bij andere dates is wijn een goede toevoeging. Of jullie nu samen naar een concert gaan, een film gaan kijken in de bioscoop of gewoon wat gaan drinken in een café: een glas wijn erbij maakt de date al gauw tot een gezellige avond.

Personnel