Dé grootste redenen om te kiezen voor een borstvergroting

Denk jij er ook over na om een borstvergroting te nemen? Dan ben je echt niet de enige. Ieder jaar zijn er veel vrouwen die voor deze ingreep kiezen. Sommige vrouwen doen het omdat ze het gewoon erg mooi vinden. Anderen doen het omdat ze problemen hebben met hun zelfbeeld door bijvoorbeeld relatief kleine borsten. Mocht ook jij er over nadenken om een borstvergroting te nemen dan raden wij je aan om snel verder te lezen. www.facelandclinic.com/nl/ heeft namelijk dé redenen voor deze cosmetische ingreep voor jou op een rijtje gezet!

Reden nummer 1 – een mooie uitstraling

Een van de meest voorkomende redenen om te kiezen voor een borstvergroting is natuurlijk het feit dat vrouwen hiermee willen zorgen voor een mooiere uitstraling. We zien dat veel vrouwen het vergroten van hun borsten ziet als iets waar ze nog knapper van worden. Vrouwen met kleinere borsten worden soms erg zelfbewust en zijn op zoek naar manieren om hun uiterlijk te verbeteren. Daar komt bij dat sommige vrouwen asymmetrische borsten hebben, waarbij de ene borst groter is dan de andere. Een borstvergroting kan helpen om de symmetrie van de borsten te verbeteren en een meer evenredig uiterlijk te creëren.

Reden nummer 2 – een borstreconstructie

Kiezen voor een borstvergroting is ook een optie voor vrouwen die borstkanker hebben gehad. Door middel van een borstreconstructie-operatie voor vrouwen die een mastectomie hebben ondergaan is het mogelijk om de borst weer te herstellen. Dit is een chirurgische ingreep waarbij de borstheuvel na een mastectomie weer wordt opgebouwd zoals hij was. Op die manier is het mogelijk om na je ziekte toch nog als vanouds door het leven te gaan. Dit geldt ook voor vrouwen die door hun ziekte gewicht zijn verloren en die hierdoor kleinere borsten hebben gekregen.

Reden nummer 3 – meer zelfvertrouwen als vrouw

Het is daarnaast ook nog eens zo dat een borstvergroting je mate van zelfvertrouwen en je gevoel van eigenwaarde aanzienlijk kan verbeteren. Zoals je wel kunt begrijpen heeft dit een positief effect op de kwaliteit van je leven. Vrouwen die zich onzeker voelen over hun borstomvang kunnen zich na de ingreep vele malen beter in hun vel voelen. Ook kunnen vrouwen die worstelen met hun lichaamsbeeld middels een borstvergroting net even wat zelfverzekerder door het leven gaan.

Mocht ook jij er over nadenken om een borstvergroting te nemen dan is het wel van cruciaal belang om altijd te kiezen voor een betrouwbare kliniek. Alleen bij een professionele arts ben je in staat om de ingreep te ondergaan die nodig is voor het succesvol uitvoeren van een borstvergroting. Kies dan ook nooit voor de goedkoopste optie. Dit zorgt niet alleen voor een lelijk resultaat, maar het kan ook nog eens levensgevaarlijk zijn. Door middel van een betrouwbare kliniek hoef je je tenminste geen zorgen te maken over grote complicaties bij de ingreep.