Ontharen door middel van een laserbehandeling

Ontharen door middel van een laserbehandeling is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een methode om permanent van ongewenst lichaamshaar af te komen. Het proces is een relatief eenvoudige en effectieve methode. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Hoe werkt het?

Het laserbehandeling ontharen werkt door het gebruik van een geconcentreerde lichtstraal die het haarzakje vernietigt, waardoor het haar niet meer kan groeien. Het proces is niet volledig pijnloos, maar het wordt doorgaans als minder pijnlijk ervaren dan andere ontharingsmethoden zoals waxen of epileren.

Voordelen zijn talrijk

De voordelen van laserontharing zijn talrijk. Ten eerste is het een langdurige oplossing, omdat de meeste mensen na meerdere sessies blijvend van hun ongewenste haar af zijn. Dit is vooral gunstig voor mensen die regelmatig geld uitgeven aan andere ontharingsmethoden zoals waxen. Ten tweede is het een zeer nauwkeurige methode die zich richt op het haarzakje, waardoor de omringende huid niet beschadigd wordt. Dit maakt laserontharing ideaal voor mensen die last hebben van huidirritatie of ingegroeide haartjes. Ten slotte kan laserontharing op vrijwel elk deel van het lichaam worden toegepast, inclusief het gezicht, de benen, de oksels en de bikinilijn. Zeker met de zomer in het verschiet is het voor veel mensen (voornamelijk vrouwen) een erg interessante manier van ontharen.

Kies voor een professionele kliniek

Als je kiest voor een laserbehandelijk, dan is het belangrijk om een professionele kliniek te kiezen met gekwalificeerde medewerkers. Je wilt er zeker van zijn dat je wordt behandeld door iemand die getraind is in het gebruik van de juiste apparatuur en die ervaring heeft met het uitvoeren van laserbehandelingen. Je kunt bijvoorbeeld erg goed terecht bij huidkliniek Amsterdam. Hier weten ze van de hoed en de rand en kun je met een gerust hart de behandeling ingaan.

Verschillen in aantal sessies

Het proces van laserontharing bestaat uit meerdere sessies, omdat de laser alleen effectief is op haarzakjes in de groeifase. De meeste mensen hebben tussen de zes en acht sessies nodig voor een optimaal resultaat. De tijd tussen de sessies varieert afhankelijk van het behandelgebied en de haargroei van de persoon, maar over het algemeen worden de sessies om de vier tot zes weken gepland.

Tijdens de behandeling zal de specialist een handstuk met de laser over het behandelgebied bewegen. Je zult een lichte warmte of tinteling voelen, maar over het algemeen wordt de behandeling als niet pijnlijk ervaren. Na de behandeling kan de huid enigszins rood worden en gezwollen aanvoelen, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot een dag.

Verzorg je huid goed na de behandeling

Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen na een laserbehandeling. Vermijd blootstelling aan de zon en gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF om de huid te beschermen. Vermijd ook het gebruik van scrubs en peelings op het behandelde gebied. Het is beter om even te wachten totdat de huid volledig is hersteld, voordat je deze producten weer gaat gebruiken.

Kosten

De kosten variëren afhankelijk van het behandelgebied en de kliniek waar je de behandeling ondergaat. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet alleen voor de behandeling zelf betaalt, maar ook voor de ervaring en expertise van de medewerkers en de kwaliteit van de apparatuur.

Personnel