Creëer thuis je eigen wellness met deze tips

Wil jij heerlijk ontspannen, maar doe je dat wel het liefst thuis? Met deze tips kan jij een heerlijke spa en thuis wellness creëren.

Lekker badderen, het zorgt ervoor dat we ontspannen raken. Zo voelen we ons vanaf we geboren zijn al fijn en ontspannen in warm water. Dit komt natuurlijk door het vruchtwater waar jij als baby in zat. Maar er zijn meer manieren om te ontspannen. Deze manieren vind je vaak bij een spa of wellnesscentrum. Denk aan: voetmassage, een sauna, een zwembad, bubbelbad of een lekker gezichtsmasker. Wist je dat je dit allemaal gewoon naar je eigen huis kan brengen? Lees snel verder.

Een romantische setting

Wanneer je echt wil ontspannen, moet je ook voor een ontspannen sfeer zorgen. Dit kan je doen door een romantische setting te creëren. Denk hierbij aan kaarsverlichting of dim dat witte licht in de woonkamer iets. Zet misschien zelfs de bank even opzij en zorg voor voldoende ruimte voor al jullie plannen. Romantiek is het keywoord, vooral wanneer jij deze thuis wellness met je partner aangaat.

Een zwembad

Wij snappen natuurlijk dat niet iedereen een zwembad in huis heeft. Maar mocht jij toch een zwembad hebben staan, waarom zou je die dan niet gebruiken? In de zomermaanden kan het heerlijk zijn om een zwembad in je achtertuin neer te zetten. Misschien kan je ook wel de opblaasbare jacuzzi’s. Dit zijn ook goede opties voor in je thuis spa. Wil je iets minder uitpakken, kies dan voor een lekker voetenbadje met een beetje soda om je voeten heerlijk te laten ontspannen.

Huur een Sauna

Het is mogelijk om een sauna te huren voor in je tuin. Zo kan jij een heerlijk thuis spa maken en is hij ook helemaal af. Ze hebben vaak deze sauna’s in alle soorten en maten. Kijk dus vooraf wel even hoe groot je tuin is en of het allemaal mogelijk is qua ruimte. Wanneer dit zo is kan je genieten van een originele sauna op wielen.

Je partner als masseur

Ook kan je een masseur inhuren. Dit is vooral fijn wanneer jij alleen bent. Een masseur komt dan met alle materialen bij jou thuis langs en dit kost je vaak minder dan wanneer je ergens zelf heen moet. Maar wil je minder geld uitgeven, dan kan je ook je partner al het werk laten doen. Zorg ervoor dat je dan goede olie koopt. Ook de bank moet eraan geloven en zorg ervoor dat je hier ontspannen op kan liggen. Op deze manier creëer jij echt een volledige spa in je eigen huis.

Een gezichtsmasker

Wist je dat het heel goed is voor je gezicht om een maskertje te nemen. Dit zorgt voor extra ontspanning in het gezicht. Ook laat het je verplicht ontspannen, dit omdat je vaak niet met je gezicht kan of mag bewegen. Het fijne van een gezichtsmasker is dat je hem gewoon bij een drogisterij kan kopen. Je hoeft hiervoor niet te ver van huis.

Wil je weten waarom wij als mensen toe zijn aan meer ontspanning? Lees dan dit artikel.