7 Schoonheden: dit zijn ze

Verberg jij je sproeten liever met make-up? Of baal je erg van dat spleetje tussen je tanden? Vanaf nu niet meer! Jij bezit namelijk één van de zeven schoonheden en daar hoef je je zeker niet voor te schamen. Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens van de zeven schoonheden gehoord. Maar wat zijn de zeven schoonheden nou precies? Misschien heb jij onverwacht wel meerdere schoonheden!

De zeven schoonheden

De zeven schoonheden hebben allemaal betrekking op het gezicht van de vrouw. Het zijn zeldzame schoonheidskenmerken volgens de Westerse standaarden. Deze schoonheidskenmerken kunnen natuurlijk per land verschillen en zijn in bijvoorbeeld Aziatische landen weer heel anders. Hieronder een lijstje van de zeven schoonheden, zoals wij die in de Westerse wereld kennen.

Donker haar en blauwe ogen of blond haar en bruine ogen

Donkerhaar met lichte ogen of juist licht haar met donkere ogen. Deze combinaties komen niet al te vaak voor. Vaak hebben natuurlijke blondines blauwe ogen en hebben donkerharige schoonheden vaak bruine ogen. Heb je donker haar met lichte ogen? Dan springen je ogen er extra uit! Heb je dit niet van jezelf, dan kun je met haarverf deze schoonheid natuurlijk creëren. Voorbeelden van vrouwen met donker haar en blauwe ogen zijn Victoria Secret model Adriana Lima en actrice en model Megan Fox.

Kuiltjes in de wangen

Kuiltjes in de wangen kunnen ontstaan als je lacht of zelfs altijd aanwezig zijn op je gezicht. Kuiltjes worden vaak als schattig ervaren en geven iemands gezicht een onschuldige look. Chirurgen in Engeland en Amerika krijgen de laatste jaren de vraag om wangen te opereren en er vervolgens een kuiltje in te creëren. Voorbeelden van beroemdheden met kuiltjes zijn zangeres Cheryl Cole en model Miranda Kerr.

Lange gekrulde wimpers

Wie wil er geen prachtige lange wimpers? Geen wonder dus dat dit een van de zeven schoonheden is. Heb je dat van nature, lucky you! Met mascara en een wimperkruller kan je een gekruld effect creëren. Ook kan je kiezen voor nepwinpers of het gebruiken van een ‘wonderolie’ waarmee je wimpers sneller groeien. Maar het behoort pas echt bij de zevenschoonheden als je er mee gezegend bent. Een voorbeeld van iemand die dit heeft is Kim Kardashian. Op foto’s van haar zonder make-up kun je dit goed zien.

Amandelvormige ogen

Een amendelvormig oog heeft zoals de naam al doet voorspellen de vorm van een amandel. Dit wordt gezien als de ideale oogvorm. Je kunt je ogen amandelvormig laten lijken door zwarte eyeliner op te doen en een winged eye te maken. In het oude Egypte waren amandelvormige ogen ook al erg populair. Een voorbeeld van iemand met amandelvomige ogen is Angelina Jolie. Zij is er beroemd mee geworden.

Moedervlek boven je lip

Een moedervlek boven je lip komt weinig voor. Daarom wordt het gezien als een van de zeven schoonheden. Het wordt ook wel een schoonheidsstip of beauty spot genoemd. Het gaat hier om een natuurlijk zwart of bruin moedervlekje dat links of rechts boven de lip aanwezig is. Het model Cindy Crawford heeft haar modellencarière en succes mede te danken aan haar bruine moedervlek boven haar lip. Je kunt natuurlijk zelf ook een moedervlekje maken met een zwartbruine eyeliner of oogpodlood.

Sproetjes

Sproetjes kun je krijgen door in de zon te liggen, maar mensen met een bleke huid hebben vaak altijd sproeten. Zonde om deze sproetjes met make-up te bedekken, want ze behoren terecht bij de zeven schoonheden. Bekende Amerikaanse sterren zoals Lindsay Lohan en Emma Stone zijn erg blij met hun sproetjes. Ook de Nederlandse Chantal Janzen staat bekend om haar sproeten.

Spleetje tussen je voortanden

Veel mensen vinden een recht gebit mooi, en daarom zijn ze niet blij als ze een spleetje hebben tussen hun tanden. Je kunt van je spleetje afkomen door een beugel te dragen. Maar je kunt het ook gewoon omarmen. Er zijn namelijk vrouwen die bekend zijn geworden door het spleetje tussen hun tanden. Bijvoorbeeld bij het Nederlandse model Lara Stone.

Waar komen de zeven schoonheden vandaan?

Een aantal schoonheden zijn te verklaren doordat ze gewoonweg niet zo vaak voorkomen. Bruin haar en blauwe ogen is uniek en daarom een schoonheid. Maar wie de zeven schoonheden heeft bedacht of waar ze vandaan komen, is niet bekend. En hoe zit het dan voor mannen? Zijn er ook zeven schoonheden voor mannen? Ondanks dat de zeven schoonheden meestal verwijzen naar vrouwen, kunnen deze schoonheden ook voor mannen gelden. Een man met donker haar en blauwe ogen wordt ook als bijzonder en aantrekkelijk gezien.

Wat zijn de schoonheidsidealen in andere landen

In ieder land of zelfs werelddeel gelden weer andere schoonheidsidealen. Zo is het schoonheidsideaal in Azië een heel witte huid en in Afrika wordt een welgevormd figuur hét mooist gevonden.  Dit geldt ook voor Brazilië waar ze het liefst een ‘gitaar’ gevormd lichaam zien bij de vrouw. Grote borsten doen daar niet zoveel, zolang het onderste gedeelte van het lichaam maar goed en mooi gevormd was. Vrouwen werden niet aangemoedigd om dun te zijn, maar juist bredere heupen en dijen worden de hemel in geprezen. In Myanmar (zuidoost Azië) heeft de ideale vrouw een lange nek. Dit wordt gecreëerd door het dragen van ringen. Het proces begint al op jonge leeftijd door metalen ringen om de nek te plaatsen. Uiteindelijk zal na het jaarlijks toevoegen van ringen het sleutelbeen en de ribbenkast worden samengedrukt, wat de illusie geeft van een langere nek. De ideale vrouw draag 37 ringen om zijn nek.

Iedereen is uniek

Naast dat deze schoonheidsidealen heersen, is natuurlijk iedereen uniek. Je hoeft niet over één van deze zeven schoonheden te beschikken om een schoonheid te zijn! Ook jij hebt iets dat jouw uniek maakt. Of dat nou een grotere neus is, flaporen, moedervlekjes etc. Omarm jouw ‘imperfecties’!