5 wetenschappelijk bewezen tips om optimaal uit te rusten

Wist je dat je ziek kan worden van stress? Het is daarom goed om zo veel mogelijk te ontspannen. Wij geven daarom een aantal praktische tips zodat jij bewezen beter kan ontspannen. Want werkstress is tegenwoordig de nummer één als het gaat om ziekteverzuim. Tijd om deze 5 wetenschappelijk bewezen tips in de praktijk te gaan brengen!

We worden dus massaal ziek van stress. Dit komt omdat mensen te weinig ontspannen en te weinig hun hoofd koel kunnen houden als ze thuiskomen. Maar er zijn een aantal hele goede manieren om thuis heerlijk te kunnen ontspannen na een lange werkdag. Dit zijn stuk voor stuk wetenschappelijk bewezen ontspanningstips. Let’s go!

1. Zoenen met liefje

Een Amerikaans onderzoek wees uit dat kussen met je geliefde een bepaald hormoon vrij maakt waar je rustig van wordt. Het gaat hier om het hormoon: oxytocine dit bestrijdt het stresshormoon cortisol.  Dus het kan zijn dat jij na een heerlijke vrij partij heerlijk tot rust bent gekomen.

2. Een borrel op de loungebank

We zeggen gelijk: drink met mate, maar het is bewezen dat een borreltje helpt. Combineer dit met een heerlijke sofa en je hebt een uitstekende formule. Dan moet je natuurlijk wel eerst kijken tussen de loungebanken welke het beste in jouw huis past. Zo plof je na een dag lang werken op een heerlijke loungebank met een borreltje, kan niet beter.

3. Een rondje door het bos wandelen

Er zijn veel bewijzen dat sporten helpt bij het verlagen van het stresshormoon cortisol. Maar dit hoeft allemaal niet per se fanatiek. Een rondje wandelen kan het stresslevel al enorm verlagen. Zo hebben ze in Japan onderzoek gedaan onder werknemers door naar hun werk te wandelen in plaats van de auto te pakken. Dit zorgde voor een grote hoeveelheid minder ziekteverzuim onder deze werknemers.

4. Meedoen aan een yogales

Ademhaling kan een hele hoop doen voor jouw stresslevel. Wanneer je gestrest bent is het fijn om juist even te gaan zitten en tot jezelf te komen. Yoga kan hiervoor een hele goede manier zijn. Zo combineren ze bij Yoga de ademhaling met stressvrije oefeningen om alle beslommeringen van die dag los te laten.

5. Neem een huisdier

Een dier om bij thuis te komen kan aanzienlijk helpen om stress te bestrijden. Zo zal een huisdier nooit oordelen over gehaalde cijfers of hoeveel geld je wel of niet hebt verdiend. Een huisdier is altijd daar voor je. Dus alleen op de bank liggen na een lange werkdag of tegen een lekkere warme hond aan liggen is toch even wat anders.

6. Leg je telefoon weg

Wist je dat je enorm gestrest raakt van het constant raadplegen van je telefoon. Zoals je kan lezen in dit artikel van RTL. Ons telefoongebruik is een grote oorzaak van onze stress. Zo hebben we altijd het gevoel dat we moeten presteren of we nu lekker thuis zijn of op het werk. Daarom is het goed om af ten toe je telefoon weg te leggen. Maak er voor jezelf een regel van wanneer je thuis bent je telefoon heerlijk in een kastje gaat. Of hou er een werk en een privételefoon op na.