5 trends om jouw tuin klaar te maken voor de zomer

Woon jij groot en heb jij een flink stuk land? Of woon jij op vijf hoog en heb je een lekker frans balkon? Het maakt niet uit waar of hoe je woont. Je kan er met wat slimmigheidjes voor zorgen dat jouw tuin wordt omgetoverd tot een oase. Om heerlijk te genieten tijdens jouw zomervakantie of wanneer jij na een warme dag op het werk weer thuiskomt. Pas deze trends toe om jouw tuin helemaal klaar te maken.

1. Natuurlijke kleuren

Je wil er altijd voor zorgen dat je jouw tuin geen fletse en véle kleuren geeft. Jouw tuin moet een rustplaats zijn. Dit betekent dat het moet passen bij zijn omgeving. Buiten is altijd al groen geweest dus de keuze voor wat groene of aarde tinten werkt vaak goed. Aardse mooie tuinbankjes kunnen de boel behoorlijk opvrolijken. Kies je wel voor een véle kleur, laat dit dan een element zijn. Maak vooral niet een hele muur knalgeel of -oranje. Hou het subtiel.

2. Bijzondere vormen

Ga voor bijzondere vormen om iets aparts te geven aan je tuin. Kies bijvoorbeeld voor gekke eye-catchers zoals muren met Oosterse tegeltjes. Dit kan voor een hele bijzondere dynamiek zorgen in de tuin. Een ligstoel voor buiten hoeft ook niet zo saai te zijn. Kies voor iets moderns en geks om het bijzonder te maken.

3. Natuurlijke materialen

Door te kiezen voor duurzame en natuurlijke materialen kies jij niet alleen voor de toekomst maar ook voor meer rust in jouw tuin. Wil je echt ontspannen dan geniet je nog meer van een stoel van riet of bamboe tussen een groen beplante tuin of balkon. Trek dat interieur van buiten dus door naar binnen.

4. Overkapping of zonnehoek

Maak een overkapping of zonnehoek in jouw tuin. Dit kunnen plekjes worden waar jij je helemaal kan verschuilen en even de drukte van het huis en het dagelijkse leven achter je kan laten. Door dit plekje helemaal eigen te maken met die natuurlijke materialen en kleuren zorg je voor een oase van rust en veiligheid.

5. Urban feestbar

Maak een buitenbar. Ja, dit kan een hele mooie aanvulling zijn op jouw tuin. Zo kan jij prachtige tuinfeesten organiseren. Ook is het heerlijk om na een lange werkdag even een drankje te nuttigen. Als je dit dan in jouw heerlijke tuin kan doen is dit natuurlijk alleen maar beter.

Bekijk dit artikel eens over een buitenbar maken van steigerhout. 

Over smaak valt te twisten

Maak een tuin die past bij jou. Kies voor natuurlijke materialen als jij iemand bent die duurzaamheid belangrijk vindt. Dan passen natuurlijke materialen het beste bij jou. Wanneer jij ervan houdt om richting Ibiza op vakantie te gaan dan kies je automatisch voor wat meer goud en een luxe uitstraling. Ook dit kan een tuin goed doen, maar probeer het te combineren. Je wil wel tot rust kunnen komen in je tuin. De beste tip is dus het subtiel te houden om zo goed mogelijk te kunnen genieten. En daarin je eigen smaak en plezier vooral niet uit het oog te verliezen!