Tips & tricks voor online shoppen

Vanuit je luie stoel kleding, spullen of boodschappen bestellen, is natuurlijk ideaal. Tijdens het online winkelen heb je de keuze uit een heel ruim aanbod. Fijn natuurlijk, maar dit kan er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hier tips om het online shoppen makkelijker te maken.

Online shoppen lijkt makkelijk en leuk, maar gaat toch best vaak mis. Er is een ontzettend ruim aanbod waardoor je misschien niet weet wat je moet kiezen. Daarnaast is er geen winkelpersoneel om de juiste maat voor je te zoeken. Omdat je online kleding niet kunt passen, kan het vaak voorkomen dat je iets terug moet sturen. De ene maat 38 is de andere niet… Daarom hieronder wat handige tips.

Weet waar je bestelt

Tegenwoordig is het aanbod aan online winkels gigantisch. Dat is leuk, want hierdoor kan je eigenlijk alles wel online bestellen. Maar let voordat je iets bestelt altijd op de verzendkosten, retourservice en de leveringstijd. Lees altijd de kleine lettertjes! De laatste tijd zijn er veel nieuwe webshops die zich voordoen als Nederlandse websites, maar eigenlijk uit China komen. Bij deze webshops kan de levertijd heel lang duren en kan het moeilijk zijn om iets te retourneren.

Kortingscodes

Veel mensen weten niet dat je ook online vaak van kortingen gebruik kunt maken. De meeste webshops hebben altijd wel een bepaalde kortingsactie lopen. Wil je nieuwe zomeroutfits kopen bij de H&M? Kijk dan eerst even naar een kortingscode H&M voordat je bestelt. Als je dit bij elke bestelling doet, kan je in een jaar tijd veel geld besparen.

Meet je maten

Online is het heel lastig inschatten wat de juiste maat is. Om het kopen van een verkeerde maat te voorkomen, moet je één keer de tijd nemen om je eigen maten goed op te meten. Om de juiste maat te vinden, kun je het beste beginnen met het opmeten van jouw lichaam. Leg de centimeter zoveel mogelijk over de blote huid en trek deze niet te strak aan.

  • Boordmaat: meet de omtrek van je nek met een vinger ertussen.
  • Bovenwijdte: meet direct onder je oksels.
  • Taillewijdte: meet ter hoogte van de navel.
  • Ruglengte: plaats het meetlint op de ruggengraat en meet vanaf de nek tot iets over het achterwerk.
  • Mouwlengte: meet van schoudernaad tot de pols.

Vervolgens is het belangrijk om goed over de pasvorm na te denken. Wil je dat het strak valt of juist iets losser? Met al deze informatie zul jij niet meer zo snel de verkeerde maat bestellen!

Let op het keurmerk

Shop alleen bij webshops met een speciaal keurmerk. De meeste betrouwbare webshops zijn tegenwoordig aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg of een andere organisatie. Zo’n keurmerk leert jou dat je een bepaalde service van de webshop mag verwachten. Als de webshop hier niet aan voldoet, dan wordt het keurmerk weer ingetrokken en dat zal een hoop (potentiële) klanten afschrikken. Daarom doen de meeste webshops er alles aan om hun keurmerk te behouden en zich aan de regels van deze organisaties te houden.

Let wel goed op, want oplichters zijn slim en kunnen ook een afbeelding van dit keurmerk op hun website zetten. Sinds de uitbraak van het coronavirus in maart zijn er extra veel mensen die hun aankopen online doen en daarom zijn oplichters het laatste jaar extra actief.