5 handige tips voor een tuin make-over

Een boekje lezen in het zonnetje of gezellig barbecueën met vrienden, zodra de zomer eraan komt zijn de meeste mensen vaak te vinden in de tuin. Als je er zo veel tijd doorbrengt wil je natuurlijk wel dat jouw tuin er mooi en strak bij ligt. Wij geven je tips waarmee je binnen no-time je tuin een make-over kunt geven.

Tip 1: schoonmaken

Dit is misschien niet de leukste tip die we je gaan geven, maar het is wel een heel belangrijke tip. Begin met het weghalen van alle bladeren. Haal vervolgens ook het onkruid weg en schrob de potten en plantenbakken goed schoon. Als laatste kun je met een hoge drukspuit de tegels schoonmaken. Zo is je tuin meteen al iets meer klaar voor de zomer.

Tip 2: tuinmeubels

Met de juiste tuinmeubels creëer jij binnen no-time een gezellige plek om te chillen. Een loungeset voor in de tuin is natuurlijk heerlijk om op te zonnen. Naast een lekkere loungeset is een tafel ook altijd handig. Zo kun je gezellig met vrienden of familie in de tuin aan tafel.

Tip 3: decoratie

Door je tuin te decoreren, kan je het pas echt gezellig maken. Gooi op je nieuwe loungesets wat gezellige kussens. Wil je je loungeset nog gezelliger maken? Kijk dan eens naar een buitenkleed. Zet in de rest van je tuin wat leuke lantaarns neer of kaarsen, hang spiegeltjes op of snoeren met lichtjes. Ook de eettafel wordt extra gezellig door een tafelkleed en een vaas met mooie takken of bloemen. Houd wel goed het weer in de gaten, want dat kan zomaar omslaan. Je wilt natuurlijk niet dat al jouw decoraties nat en vies worden.

Tip 4: verlichting

In de zomer is het nog lekker lang warm buiten en is het natuurlijk supergezellig om de zomeravonden met je vrienden door te brengen in de tuin. Als het donker wordt, ga je meestal naar binnen, maar dat is erg zonde. Zorg daarom voor leuke tuinverlichting, zoals een lichtsnoer of mooie kaarsen. Je maakt het hiermee niet alleen gezelliger, maar je kan ook nog langer buiten zitten.

Tip 5: verven

Heb je een houten schutting in de tuin? Maak deze schutting nog mooier en persoonlijker door het in een mooie kleur te verven. Met een beits kun jij jouw tuin op een snelle en efficiënte manier een compleet andere uitstraling geven. Vooral grijze tinten zijn helemaal in, ga bijvoorbeeld voor antraciet of voor een wat zachtere Toscaanse grijstint.