5 ideeën voor een leuk dagje uit

Eindelijk kan en mag het weer! We kunnen weer naar het terras, restaurant, het museum en de bioscoop. En ook andere uitjes zijn weer mogelijk. Tijd om de gemiste vrienden-/vriendinnen- en familiedagen in te halen! Wij geven je graag 5 leuke ideeën voor een dagje uit!

1. Sloep varen

Dit kan voor en met iedereen, want er is geen inspanning vereist. Het enige wat je nodig hebt is goed weer, want in de regen is dit toch minder leuk. Sloep varen wordt steeds vaker als uitje gedaan en dat is niet zo gek, want op het water voelt het meteen bijna als vakantie. Lekker hapje en drankje erbij, dat kun je vaak tegelijk mee regelen, en jouw dag is gegarandeerd geslaagd! Is er bij jou in de buurt geen mogelijkheid voor sloep varen? Een touringcar huren biedt uitkomst: zo begint de dag samen al bij vertrek en hoeft niemand de Bob de zijn!

2. Dagje Amsterdam

Het is onze hoofdstad maar dat betekent niet dat iedereen alle leuke plekjes van Amsterdam kent! Terwijl er zoveel te beleven is. Maak je eigen hop-on-hop-off tour, door een touringcar Amsterdam te huren. Zo bepaal je zelf waar jullie gezelschap stopt en hoe lang, en zie je alles wat je wil zien. Zo kom je nog eens ergens anders dan de Kalverstraat, de P.C. Hooft en het Museumplein.

3. E-chopper tour

Het is dé hit van dit moment: een e-chopper tour. Een e-chopper is een elektrische, stoere scooter waarmee je heerlijk rond kunt rijden met een groep. De actieradius is voldoende om een mooie tour te maken. Kies voor een georganiseerde tour op een plek waar je nog nooit bent geweest en ontdek de mooiste en leukste plekken. Met de scooter kom je ook op plekken waar je met de auto niet kunt komen, dat maakt het extra bijzonder. Dit is een ideale tocht voor wanneer je toch buiten wil zijn, maar niet teveel inspanning wil leveren.

4. Rondleiding bierbrouwerij

Er zijn steeds meer bierbrouwerijen in Nederland te vinden. En daar kun je dus een rondleiding met proeverij krijgen. Je leert hoe bier gebrouwen wordt en ontdekt zo bijzondere biertjes uit de regio.

5. Indoor Skydiven

Het staat bij veel mensen op de bucketlist: parachutespringen. Maar velen vinden dat ook eng. Gelukkig is er tegenwoordig een goed en veilig alternatief, geheel indoor. Bij indoor skydiven ga je in een grote windtunnel waar de lucht flink naar boven blaast, waardoor je dezelfde gewichtloosheid ervaart als bij parachutespringen. Je hoeft er alleen geen vliegtuig voor in! Daardoor is het voor veel meer mensen geschikt dan het echte parachutespringen maar kun je wel die adrenalinekick ervaren. Eerst maak je een ‘duosprong’ maar daarna mag je ook solo nog de windtunnel in. En wie weet, wil je daarna ook nog voor het echte werk gaan, of vind je het zo juist helemaal prima geweest!

Wat je ook gaat doen, het belangrijkste is dat het weer kan en mag. Dat we weer lekker samen kunnen genieten van leuke dagjes uit. Wij hebben er zin in, jij ook?