4 x de leukste verlichting voor kinderkamers

Ga je een nieuwe lamp voor de kinderkamer kopen? Lees dan onze tips voor verlichting die je kids zeker leuk zullen vinden.

  1. Vloerlamp

Staande lampen met een dimmer bieden verschillende voordelen voor een kinderkamer. Ze kunnen de ruimte ’s avonds een sfeervolle gloed geven en ’s ochtend zorgen voor helder licht. Ze kunnen zoveel licht geven dat ze de primaire verlichting in een kamer kunnen zijn. Daardoor hoef je geen bedrading in het plafond aan te brengen. Er zijn leuke vloerlampen verkrijgbaar in de vorm van een dier of een boom.

  1. Kroonluchter

Kroonluchters zijn het meest geschikt als sfeerverlichting en geven de kinderkamer een zachte gloed. Deze lampen zijn vooral populair in kinderkamers voor kleine meisjes, maar ze kunnen ook stoere uitstraling hebben. Denk aan een zwarte kleur of een koperen afwerking.

  1. Hanglamp

Net als kroonluchters kunnen hanglampen een zachte gloed aan de kamer geven als je een LED-lamp in een warme tint gebruikt. LED is bovendien heel duurzaam, wat het een goede keuze maakt voor kinderkamers. Kinderen zijn immers nog wel eens bang in het donker, waardoor ze willen dat het licht aan blijft.

Je kunt ervoor kiezen om één hanglamp op te hangen in het middelpunt van de kamer. Een andere optie is een rij lampen om de kamer een helder licht te geven. Hanglampen hebben meestal een snoer, maar je kunt ook kiezen voor een koord, een ketting of metalen staaf. Net wat je kind leuk vindt.

  1. Tafellampen

Als je extra verlichting nodig hebt op een tafel of een bureau in de slaapkamer van je kind, kan een tafellamp de ideale oplossing zijn. Deze lampen doen dienst als sfeer- of taakverlichting en zijn vaak voorzien van vrolijke afbeeldingen, zoals dieren of voorwerpen. Meestal hebben ze ook aansprekende kleuren met leuke vormen en tinten die bij het thema van de kinderkamer passen.

Tafellampen zien er het mooist uit als de voet en de lampenkap bij elkaar passen en in verhouding tot elkaar staan. Als je in de kamer zit, moet de lampenkap op ooghoogte zijn, zodat je het peertje niet kunt zien.

Personnel