3 tips voor het creëren van een gezellige tuintafel

Of je nu in de winter, de lente, de zomer of de herfst in de tuin wilt zitten… een gezellige tuintafel creëren kan 365 dagen per jaar. Denk maar bijvoorbeeld aan een mooie tafel met Pasen als de lentezon zich net laat zien. Of bijvoorbeeld rondom Halloween.Maar hoe maak je dat nu eigenlijk, zo’n gezellige tuintafel? In deze blog geven wij jou graag 3 tips! Lees jij met ons mee?

Niets is zo fijn dan plaatsnemen aan een mooi gedekte tafel. Toch? Een plek om te genieten van een barbecue, winterse taferelen rondom een vuurkorf of juist tot ’s avonds laat genieten van een borrel met vrienden.

Ben jij nog op zoek naar de perfecte tuintafel? Wandel eens een Kees Smit Tuinmeubelen binnen!

Tip 1: servies en bestek

De tijd van plastic servies voor buiten is natuurlijk ook allang en breed verleden tijd. Gelukkig maar! Want servies en bestek voor buiten mag vaak wat uitgebreider zijn dan wanneer je binnen de tafel dekt. Denk bijvoorbeeld aan borden in hippe kleuren, zoals porselein uit het Midden-Oosten met mooie decoraties en kleuren. Of juist felgekleurde serviezen in verschillende kleuren en motieven als een bonte verzamelen. Of ga je liever voor modern? Qua bestek zien we vandaag de dag veel goud voorbijkomen. Zie je het al schitteren in de zon?

Heb jij meerder tuintafels in de tuin staan? Zoals een loungeset, eettafel en een bistro-set? Dan kan het ook interessant zijn om servies uit te kiezen dat past bij de tuintafel. Een mooie set voor een borrel bij de loungeset, het felgekleurde servies voor op de eettafel. En kleinere borden met fijne koffiebekers voor het ontbijt.

Tip 2: planten en bloemen op tafel

Uiteraard kun je losgaan op het gebied van planten en bloemen. Denk bijvoorbeeld aan mooie groenvaste planten voor in de winter. Leuke pompoenen voor in de herfst. Of mooie droogbloemen in de zomer. Naast wat je op tafel zet kun je natuurlijk ook denken aan welke potten of vazen je gebruikt. Houd er rekening mee dat vazen van glas maar ook potten van terracotta vaak niet zijn bestand tegen flinke kou. Hou ze dus in de gaten in de winter.

Tip 3: verlichting

Net zoals binnen is verlichting buiten ook heel belangrijk. Je kan buitenverlichting rondom de tafel creëren, zoals in de grond van de tuin. Maar denk ook aan een slinger met lampjes, voor het perfecte festivalgevoel. Of zorg voor een mooie hanglamp. Goede verlichting is natuurlijk ook op te lossen door een schaal vol met kaarsen in verschillende vormen en maten!

Vermijd het tafelkleed

Je denkt misschien: geen tafelkleed? Dat klopt! Wij raden het af om gebruik te maken van een tafelkleed op de tafel. Dat komt omdat een tafelkleed van een stof of materiaal dat niet ademt schimmelplekken op tuintafels kunnen veroorzaken. Dat komt omdat er water onder het kleed terecht kan komen wat niet meer verdampt. Gelukkig zijn veel tuintafels vandaag de dag niet meer van wit plastic gemaakt.

Wil je het geheel toch iets meer aankleden? Kies dan ervoor om zelfgemaakt servetten toe te voegen aan de tafel! Deze zijn heel gemakkelijk te maken met leuke lapjes stof onder de naaimachine. Of maak er een losse steek vanuit de pols van. Ook nog eens een leuke activiteit met de kinderen!