Zoveel energie gebruiken je styling apparaten

Hou jij er ook zo van om je haren een andere look te geven door ze te krullen of te stylen? Je styling apparaten worden vaak ontzettend heet (soms wel tot over de 200 graden!), en verbruiken daarmee heel veel energie. Het kan zelfs zorgen voor kortsluiting in je stopcontacten of soms erger, ontploffingen. Eén van de allerbelangrijkste dingen is dat je altijd de stekkers van je styling tools uit het stopcontact haalt als je van huis hebt, en dubbelcheckt of je ze wel uitgeschakeld hebt, mochten ze nog in het stopcontact zitten. Benieuwd hoeveel energie je styling apparaten echt gebruiken en waarom ze zulke grootverbruikers zijn? Lees dan gauw verder.

Verschil per apparaat

Niet elke styling apparaat verbruikt evenveel energie. Het is afhankelijk van het aantal Watt van dit apparaat, en hoe lang je het apparaat gebruikt en de frequentie hiervan. Bij veel stijl- of krultangen kun je ook zelf de temperatuur instellen. Streef je naar een zo laag mogleijk energieverbruik, zet de temperatuur dan ook op z’n laagst. Geloof ons: ook met 150 graden in plaats van 220 kun je de structuur van je haar vervormen.

Kort gebruik

Ook al gebruiken deze apparaten door hun hoge temperatuur relatief veel energie, vaak gebruik je ze slechts voor een korte periode en schakel je ze daarna weer uit. Nogmaals: nooit vergeten ook daadwerkelijk de stekker uit het stopcontact te halen. Het laten zitten van de stekker verbruikt namelijk ook energie, ook al zij nje apparaten uitgeschakeld. Om een nauwkeuriger inzicht te krijgen in het verbruik van jouw styling tools, kun je het beste een overzicht opvragen bij jouw energieleverancier.

Tip: styling producten op zonne-energie

Gelukkig is hier een oplossing op gevonden. Ontwikkelaars van verschillende styling apparaten komen namelijk met een mooi en energiezuinig alternatief: sytling tools op zonne-energie. Deze laten ook op als de zon niet per se schijnt, maar ze wle daglicht kunnen ontvangen. Gemakkelijk én zuinig!

Stylen op de ouderwetse manier

Wil je écht je energieverbruik indammen, dan kun je je haren altijd nog stylen op een ouderwetse manier. Rol je haar bijvoorbeeld voor je gaat slapen in papillotten en word de volgende ochtend wakker met een bos krullen. Stijl haar is moeilijker te creëren op een natuurlijke wijze, maar door je haar met veel crèmespoeling te wassen en natuurlijk te laten opdrogen, kom je al een heel eind.