Zo geef je je huis een retro look terwijl je gebruik maakt van moderne materialen

Wonen in een huis met authentieke en oude details is iets wat veel mensen willen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan wat voor wensen de gemiddelde Nederlander doorgeeft bij het programma Kopen zonder Kijken. Het liefst willen mensen namelijk authentieke details in een jaren 30 huis, zoals glas in lood ramen. Hoe leuk of mooi die authentieke details ook kunnen zijn, vaak biedt het net dezelfde voordelen als een moderne, volledig geïsoleerde woning. Tegenwoordig bestaan er gelukkig ook een aantal manieren waardoor je je huis een ‘oude’ look kunt geven, terwijl je wel het gemak ervaart van de moderne technieken! Wie weet breng je na het lezen van dit artikel welk gelijk een bezoekje aan Thuisin Vloeren.

Pvc vloeren

Pvc vloeren zijn de laatste jaren ontzettend gegroeid in populariteit. Dat komt onder andere omdat ze weinig onderhoud vereisen, ze lang meegaan (en dus duurzaam zijn) en ook nog eens geluiddempend werken! Het fijne aan dit type vloer is dat je hem op talloze manieren kunt krijgen, bijvoorbeeld met een laminaat-look of juist in tegelstructuur. Vaak is niet eens te zien dat het geen echt laminaat is. Zo ervaar je dus het gemak van het uiterlijk van een laminaat vloer, terwijl je alle voordelen meepakt die een pvc vloer met zich meebrengt.

Retro geluidsbox

Om bij te dragen een retro uiterlijk in je huis, zou je een retro speaker kunnen aanschaffen. Deze heeft vaak dezelfde kwaliteiten als een box die er modern uitziet, maar het uiterlijk van een oude box. Zo kun je met alle gemakken van dien luisteren naar jouw favoriete muziek, terwijl het lijkt alsof je een paar decennia terug in de tijd bent gegaan.

white sofa chair and white window curtain

Glas in lood look in isolatieglas

We noemden het al even: glas in lood is ontzettend gewild bij huiszoekers. Het geeft een authentiek gevoel aan een huis, is een prachtig detail waar men naar kan blijven kijken, en voegt een uniek aspect toe aan jouw huis. Toch is het nadeel van glas in lood dat het vaak enkel glas s en niet helpt bij het isoleren van jouw huis. Gelukkig bestaat er tegenwoordig ook isolatieglas-varianten op glas in lood.