Zo demp je geluid in huis

Als je last hebt van een gehorig huis, dan kan geluid vaak wat hol klinken of zouden je buren last kunnen hebben van jullie geluid. We begrijpen dat het holle geluid je na een tijd kan irriteren, bijvoorbeeld omdat het wat ongezellig kan klinken wanneer je eigenlijk een knusse sfeer probeert te creëren. Benieuwd hoe je geluid kunt dempen in huis om de sfeer te kunnen optimaliseren? Wij geven tips.

Gebruik kwalitatief goede gordijnen

Gordijnen hebben veel voordelen. Het staat mooi in huis, het verduistert de boel én het heeft als belangrijk voordeel dat het geluid kan dempen. Wanneer je gordijnen hebt van goede stoffen, zoals Aanhuis Gordijnen, dan vangen de stoffen veel geluidstrillingen op en dat zorgt ervoor dat een ruimte minder hol aanvoelt. Heb je liever gordijnen die je ook kunt ‘verbergen’, dan zou je ook kunnen kiezen voor een rolgordijn op maat.

Wandkleed

Een kleed aan de wand plaatsen heeft een decoratieve functie, maar dempt ook geluid in een ruimte. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mooi (Perzisch) tapijt, dat eigenlijk te mooi is om op de grond te leggen en vervolgens overheen te lopen. Je zou ervoor kunnen kiezen dit soort kleden aan de wand of het plafond te bevestigen en het zo als decoratiestuk te kunnen aten dienen. Wil je het echt groots aanpakken, dan zou je hem ook nog kunnen laten inlijsten bij een professionele lijsterij.

brown fabric sofa set

Extra kussens

Extra kussens geven natuurlijk een knusse look aan een ruimte, maar het werkt ook uitstekend om geluid te dempen. Kies bijvoorbeeld voor veel verschillende kussens in verschillende maten, waardoor je al gauw een speels effect krijgt. Ook door gebruik te maken van verschillende zachte materialen, zoals imitatiebont, creëer je gemakkelijk een demping in het geluid.

Een grote ruimte kleiner maken

Geluid kan soms hol klinken wanneer het zich in een grote ruimte bevindt. Daarom zou je het kunnen dempen door een grote ruimte op te delen in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld door een wandrek tussen de ruimtes te plaatsen. Ook zou je een boekenkast haaks op de muur kunnen zetten, waardoor je meerdere kleine ruimtes maakt in één grote ruimte.