Zo breng je meer spanning aan in je relatie 

Een relatie onderhouden vergt nu eenmaal energie. Je kan niet zodra je een partner hebt gevonden achterover hangen en wachten tot de liefde tot een hoogtepunt komt. Nee, de kans dat het dan juist afzakt tot er nog een klein waakvlammetje over is, is groot. Maar hoe kun je nou spanning creëren in je relatie? We vertellen jou erover in deze blog! 

Spanning is meer dan alleen seks natuurlijk. Maar seksuele spanning is wel een spanning die thuishoort in een relatie. Anders ben je vrienden, of friends with benefits. Seksuele spanning is heel belangrijk in een relatie. Soms kunnen er dingen gebeuren waardoor de spanning ver te zoeken is, denk aan erectieproblemen. Dan is het goed om eerst te werken aan je relatie op basis van vertrouwen en ontspanning. Vanuit daar kun je lichamelijke problemen bespreekbaar maken en samen op zoek gaan naar een oplossing. 

Zoek je meer seksuele spanning in je relatie? Kijk eens naar LibiForMe. Dit is een natuurlijk product voor erectieproblemen of om een langere periode een erectie te houden. 

1.    Verras elkaar

Naast seksuele spanning kun je ook andere spanning in je relatie brengen. Zo is het leuk om de ander te verrassen. Bijvoorbeeld met een verrassingsweekend of door in het huis een verrassing te verstoppen. Gebruik je creativiteit om voor de ander een passend en perfecte verrassing te creëren. Houd rekening met een verrassing dat past bij de ander, en doe geen verrassing voor iets dat jij wel graag zou willen doen. 

2.    Experimenteer samen 

Experimenteren kan op heel veel vlakken. Uiteraard kun je samen op seksueel vlak gaan experimenteren door gebruik te maken van seksspeeltjes of misschien hebben jullie andere fantasieën die je werkelijkheid wilt laten worden. Maar je kan ook op andere vlakken experimenteren. Denk bijvoorbeeld aan samen uiteten gaan op plekken waar je nog nooit bent geweest. Naar een concert gaan van iemand waar je nog nooit van hebt gehoord. En wat denk je van samen een ingewikkeld recept koken. Allemaal manieren om samen te experimenteren. Ook hier geld natuurlijk weer: je kan ook je eigen creativiteit gebruiken om er het beste van te maken.

3.     Breng simpelweg tijd met elkaar door 

Kwalitatief tijd door brengen is voor veel mensen lastig. Je kan uren naast elkaar Netflix kijken zonder daadwerkelijk een woord met elkaar te hebben gesproken. Kwalitatief tijd door brengen is bijvoorbeeld samen naar het strand gaan of een lekkere boswandeling. Maar ook tijdens het eten geen telefoons op tafel bijvoorbeeld of de televisie aan. Tijd vrijmaken voor elkaar is vandaag de dag een groot goed en kan een hoop goeds doen voor je relatie. 

De basis van positieve spanning in een relatie is ook communicatie. Leer goed en duidelijk met elkaar communiceren want alleen dan kun je aan elkaar laten weten wat je graag wilt of belangrijk vindt. Neem dus regelmatig de tijd om met elkaar te praten en bovenal naar elkaar te luisteren. Als jullie hetzelfde in het leven staan en veel van elkaar weten komt de spanning vanzelf weer!