Wat zijn de laatste verf trends voor een stijlvol interieur van 2020?

Elk jaar zijn er weer andere trends op het gebied van interieur. Ga je dit jaar voor een meer natuurlijke inrichting of houd je meer van een klassieke stijl? De kleuren die je op de muren aanbrengt, zijn ontzettend bepalend voor de sfeer in je interieur. Met een kleur kan je precies de stijl creëren die jij wilt! Of je nou het liefst elk kwartaal je inrichting verandert of gewoon elk jaar een nieuwe sfeer wilt creëren, de volgende verf trends zorgen ervoor dat jouw interieur altijd om door een ringetje te halen is.

Een zwoele zomerdag

Ook in 2020 is een neutrale inrichting nog erg in de mode. Dit is met verf al goed te creëren. Kies een neutraal kleurenpalet van ongeveer 4 kleuren. Echt niet elke muur hoeft dezelfde kleur te zijn! Ga juist voor verschillende kleuren, maar wel allemaal van dezelfde kleurenfamilie. Zo creëer je een huis dat aanvoelt als een zwoele zomerdag. Wie wil dat nou niet?!

Wees niet bang voor kleur!

Voor deze stijl is een gezond portie lef nodig. Dit jaar zijn geometrische vormen, statement kleuren en patronen helemaal in. Houd jij wel een beetje van een out of the box interieur? Dan is deze stijl echt iets voor jou. Ook de muren kunnen dan natuurlijk niet achterblijven. Schilder je muur in een kanariegele of royal blue kleur en je hebt een echte eyecatcher! Met de Sikkens Rubbol SB kun je zelf de perfecte kleur mengen.

Terug naar vroeger

De klassieke stijl is helemaal terug! Spullen uit de kringloop of zelfs bij je opa en oma van zolder kunnen een heel nieuw leven krijgen. Verder zie je ornamenten terugkomen gecombineerd met meer moderne stukken. Hierdoor blijft je interieur speels. Ook met kleur kun je een klassieke stijl creëren. Donkerrood en donkerblauw zijn goede kleuren om mee te beginnen. Wees niet bang om donkere kleuren te gebruiken, dit zorgt voor een echte chique uitstraling!

De hele kamer hetzelfde

Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook kiezen voor een écht donker interieur. Verf een muur of zelfs de hele kamer diepzwart en breng het licht terug door kleurrijke items toe te voegen. Vind je zwart toch iets te heftig? Dan kun je ook gaan voor donkerblauw, mosgroen of terracotta. De hele kamer in dezelfde kleur verven zorgt voor een hele warme sfeer.

Groen, groen en nog eens groen

Hoe meer planten hoe beter! Bij een botanisch interieur horen mooie blauw en groen tinten. Misschien is groen niet helemaal de kleur waar je aan zat te denken, maar wist je dat er zo veel verschillende tinten groen zijn? Schilder de muur in een mooie mintgroene kleur, zet er een grote plant voor en je hebt een echte urban jungle.

Creëer een geheel

Velvet is hip! Dit was het vorig jaar al, maar is het gelukkig nu nog steeds. Er zijn veel verschillende velvet tinten zoals terra peach, perzik kleur, zalmroze en oranje. Als je kiest voor een velvet bank in een van die kleuren. Kun je een tintje lichter van dezelfde kleur op je muur aan brengen. Zo wordt het een mooi geheel, maar is het niet allemaal hetzelfde.