Wat zijn vouwgordijnen? + Het verschil met normale gordijnen

Wat zijn vouwgordijnen? Vouwgordijnen zijn gordijnen die zich vouwen of ontvouwen als ze opgetrokken of neergelaten worden. Ze zijn optisch verdeeld in een aantal banen.  Hoe kan dat? In de stof zittende baleinen zorgen ervoor dat het vouwgordijnen in delen wordt opgerold.

Waarom kiezen voor vouwgordijnen?

Waarom wordt er gekozen voor deze raamdecoratie?  Deze raamdecoratie is erg praktisch. Bovendien is deze raamdecoratie erg decoratief. Er kan gekozen worden uit lichte en donkere kleuren, heel veel verschillende dessins, uit verschillende mogelijkheden om de baleinen te verwerken en je kunt een bepaalde mate van transparantie kiezen. Bovendien kunnen de vouwgordijnen worden voorzien van schulpranden en van contrasterende of juist ton sur ton biesbanden.

Verduisterende vouwgordijnen in de slaapkamer

Vouwgordijnen zijn, zoals al eerder opgemerkt, verkrijgbaar in diverse mate van transparantie. Je kunt ook kiezen voor verduisterende vouwgordijnen, hiermee kan bijvoorbeeld een slaapkamer worden verduisterd. Ze moeten dan wel op de juiste wijze worden opgehangen. Door de vouwgordijnen ‘in’ het kozijn te hangen kunnen er namelijk kiertjes ontstaan.

Vouwgordijnen in de woonkamer

Vouwgordijnen kunnen natuurlijk ook in de woonkamer worden gebruikt. Daar heeft deze raamdecoratie wel een andere functie. Belangrijk zijn dan de kleuren en het dessin. Bij het kiezen van de kleuren en het dessin moet je rekening houden met de inrichting van de woonkamer. De kleuren en dessins moeten bij deze inrichting passen. 

 

Ramen die geschikt zijn voor vouwgordijnen

Deze raamdecoratie kan goed gebruikt worden voor grote ramen. Waarom? Omdat deze gordijnen uit meerdere delen bestaan en ze bovendien mogen plooien. Dankzij de baleinen blijft het ook bij grote ramen een stevig geheel. Vouwgordijnen kunnen vaak ook gebruikt worden voor draai/klepramen. Er moet dan wel gekeken worden welk ophangsysteem er het beste kan worden gebruikt.

Op maat geleverde maatgordijnen

Natuurlijk worden de vouwgordijnen op maat geleverd. Een medewerker van de leverancier van de vouwgordijnen meet de maten bij je thuis op. Een monteur zorgt ervoor dat alles op de juiste wijze wordt gemonteerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het resultaat. 

 

De bediening van vouwgordijnen

Doorgaans worden vouwgordijnen bediend met de hand. Dit is een bediening middels een koord of een ketting. Desgewenst kan gekozen worden voor automatische bediening. Heb je hoge ramen of weinig bewegingsruimte? Dan is het kiezen voor een elektromotor en afstandsbediening een goede optie. Automatische bediening via speciale apps op je smartphone behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Personnel