Wat is liposuctie?

We willen allemaal graag een goed figuur en de meeste mensen gaan er heel erg voor om dat te bereiken. Sporten, gezond eten, een detox kuur, afslankpillen. Bedenk het maar of mensen proberen het. Allemaal voor dat ene doel, een gezond en slank figuur. Maar hoe hard je ook sport, hoe streng je ook lijnt soms krijg je die laatste centimeters ongewenst vet niet weg. En dan kan liposuctie een oplossing zijn voor het probleem. Maar wat is liposuctie nu precies? Hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen? Dat lees je hier in deze blog!

Wat is liposuctie?

Liposuctie is een methode die valt onder de plastische chirurgie ingrepen die ervoor zorgen dat overtollig of ongewenst lichaamsvet wordt weggezogen uit het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan een liposuctie benen ingreep. Deze handeling is een risicovol en mag alleen door een plastisch chirurg uitgevoerd worden. Je kunt dus niet even een LOI cursus volgen hoe je een liposuctie moet uitvoeren.

Een goede plastische chirurg weet precies hoeveel vet er weg gezogen kan en mag worden, of iemand geschikt is voor een liposuctie en of dat er eventuele andere behandelmethoden zijn. Daarnaast wordt een plastic chirurg altijd streng getoetst door de Inspectie van de Gezondheidszorg waardoor er aan strenge eisen wordt voldaan.

De voor- en nadelen van een liposuctie

Het voordeel van liposuctie is dat je via een relatief veilige ingreep, mits door een goede plastische chirurg uitgevoerd, op een blijvende manier van dat ongewenste lichaamsvet af komt. Daarnaast kan de behandeling zo goed als pijnloos uitgevoerd worden. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving maar kan desgewenst ook plaatsvinden onder algehele narcose.

Dat laatste zal vaak gebeuren wanneer mensen bijvoorbeeld heel erg angstig zijn voor medische ingrepen. Dan is het voor de patiënt in kwestie prettiger om lekker te slapen en niks mee te krijgen van de hele procedure.

Het nadeel van een liposuctie is toch wel de prijs. De ingreep wordt veelal niet vergoedt en het is een zeer prijzige aangelegenheid. Daarnaast moet je je realiseren dat het nog steeds een operatie is en dat het altijd beter is om eerst echt alles te proberen om van het vet af te komen. Maar wanneer dit niet lukt dan kan liposuctie een hele goede manier zijn om het probleem op te lossen.

Kiezen voor een goede plastisch chirurg

Wanneer je besloten hebt om een liposuctie te willen ondergaan is het echt heel erg belangrijk dat je kiest voor een goede plastische chirurg. Iemand met verstand van zaken en die goed aangeschreven staat. Doe dus voordat je een afspraak maakt voor een ingreep eerst goed research naar de kliniek waar je heen wilt.

Natuurlijk ben je geneigd om naar de prijs te kijken, maar de prijs alleen is echt niet het meest belangrijke. Je kunt beter even doorsparen zodat je naar een goede plastisch chirurg kunt dan dat je dus geld probeert te besparen en het eindresultaat is niet wat je ervan had verwacht. Daarnaast is goede professionele nazorg ook belangrijk en dat je zeker weet dat je terecht kunt bij problemen.

Personnel