Alles wat je wilt weten over diamond painting

In de creatieve wereld zijn er heel veel verschillende vormen van schilderen en creëren. Van kaarten maken tot aan schilderen op nummer. Maar ken je deze creatieve hobby al? Diamond painting is namelijk dé hit van tegenwoordig. En wij gaan je precies vertellen wat dit precies inhoudt. Lees je mee?

De belangrijkste vraag die jij natuurlijk als eerste hebt is: wat is diamond painting precies. Diamond painting is een manier van schilderen. Alleen gebruik je hiervoor kleine steentjes. Uiteraard zijn het geen echte diamanten. Anders zou het onbetaalbaar worden. Maar de plastic diamanten plakken heel makkelijk zijn glinsteren even mooi.

Direct op zoek naar een leuk project? Bekijk deze hier dikke dames diamond painting.

En wist je dat diamond painting voor kinderen ook heel erg leuk is? Dan zijn de projecten uiteraard iets minder ingewikkeld, waardoor kinderen ook hiermee uit de voeten kunnen. Zo kun je met het hele gezin lekker creatief bezig zijn en ondertussen een mooi schilderij maken!

Diamond painting: wat heb je precies nodig?

Maar laten we nog even verder kijken naar wat je precies nodig hebt om bezig te gaan met jouw eigen diamond painting schilderij. Beginnen is ontzettend makkelijk. Allereerst omdat je vaak kunt starten met een starterspakket. Dan heb je alles in één pakket, waardoor je bent verzekerd van alles wat je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan de afbeelding, de steentjes in verschillende kleuren. En ook een speciaal pennetje waarmee je de steentjes gemakkelijk kunt opplakken. Ook heb je een blokje was nodig en eventueel een speciaal bakje om de kleur waarmee je begint in te stoppen. Zo kan je netjes en efficiënt werken.

Hoe gaat het in z’n werking?

Waarschijnlijk ken je het schilderen op nummer wel. Dan heb je een afbeelding en die zijn vervolgens per nummer zo gesorteerd dat je enkel de nummers hoeft te voorzien van de juiste kleur. Hoe langer je bezig bent hoe meer er een daadwerkelijk schilderij tevoorschijn komt. Zo werkt diamond painting ook.

Je werkt altijd vanuit een soort afbeelding. Dit is je leidraad en vanuit hier ga je beginnen. Doordat er over de afbeelding een soort velletje met plastic zit, kun je heel makkelijk alles vastplakken. Onder dit velletje zit namelijk een soort lijn. Haal dus het velletje eraf en je kan beginnen. Doe steeds een stukje, zodat de lijm niet opdroogt als je er meerdere dagen over doet. Vervolgens steek je met de pen in het blokje met was. Hierdoor zit er op het puntje van de pen een beetje was, hierdoor blijven de steentjes even plakken. Daarna plak je het steentje op de juiste plek.

Is diamond painting voor iedereen?

We zeiden het net al eventjes, maar diamond painting is echt leuk voor jong en oud. Dat komt omdat je in verschillende moeilijkheidsgraden kunt werken. Uiteraard zijn er afbeeldingen die prachtig zijn voor kinderen, maar ook geweldige schilderijen die je in je eigen woning kunt ophangen. Op deze manier is diamond painting een creatieve bezigheid voor iedereen!

Op zoek naar tips and tricks? Bekijk deze video!