Wat is de beste tablethouder en waar hang je die op?

Een iPad of tablet kan best wel handig zijn, maar soms wil je hem even lekker voor je neerzetten of neerleggen. Daarvoor zijn die houders perfect. Welke tablethouder is het best?

Waarom een tablethouder?

Een tablethouder is niet alleen handig om te hebben, het kan ook heel erg praktisch zijn. Een tablethouder is zeker geen luxeproduct. Het is gewoon handig! Als je veel gebruik maakt van je tablet zal je merken dat je in veel situaties eigenlijk net niet lekker je handen vrij hebt én de tablet tegelijkertijd kan zien of vasthouden. Om het gemak toch een stukje te vergroten, kan je kijken naar een tablethouder. Het is beter voor je vingers, handig als je meerdere dingen tegelijk wil doen en perfect voor het kijken van filmpjes, instructies of films op je tablet.

Waar moet je op letten?

Niet elke tablethouder is dus hetzelfde en er zit wel degelijk verschil in. Je wil dan ook een praktische tablethouder uitzoeken die in één keer goed is. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de stevigheid van het materiaal, wat voor model je te pakken hebt, hoe de houder blijft staan en in wat voor houding je tablet op de houder zit. Dat laatste kan namelijk voor aardig wat irritatie zorgen als dit niet goed is. Je wil gewoonweg niet je elke keer je nek breken als je naar de tablet moet kijken en je het beeldscherm niet goed kan zien.

Waar gebruik je de tablet het meest?

Wat je ook in gedachten moet houden als je een tablethouder gaat aanschaffen, is de plek waar je je tablet het meest gebruikt. Als dat bijvoorbeeld in bed is, dan zou een tablethouder met een lange arm een handigere keuze zijn dan een staande houder voor op een bureau. Als je lekker in bed wil liggen en een film wil kijken, heb je het meest aan een houder die je ergens aan vast kan klemmen. Zo kan je zelf bepalen hoe ver je de tablet van je vandaan hebt en in welke hoek je wil kijken. Gebruik je de tablet in de keuken? Dan is een simpele standaard vaak genoeg. Zo kan je gemakkelijk recepten van je tablet aflezen, terwijl je aan het koken bent.

Tablethouder in de auto

Film kijken in de auto is voor kinderen vaak een fijn vermaak. Toch kan niet elke tablethouder makkelijk achterop een van de stoelen worden gemonteerd. Vaak heb je ook weer een speciale tablethouder voor de auto nodig. Deze kan je bijna altijd op de hoofdsteun van een van de stoelen vastklikken. Ook bestaan er houders die een tablet in het midden van de auto vast kunnen houden. Zo kunnen meerdere kinderen samen naar één tablet kijken tijdens de autorit. Zet de tablethouder tussen de twee voorste stoelen in en klik deze vast aan de hoofdsteunen.

Tablet ophangen

Let daarnaast ook op het ophangsysteem van de tablethouder. Vooral als je je tablet wil gaan gebruiken in bed, in de badkamer of ergens waar je de beugel moet bevestigen aan de muur. Let goed op of er een makkelijk systeem bij zit, of dat het boren wordt.

Danique