Waarom een goed paar steunkousen de investering waard is

Denk je bij steunkousen nog steeds aan lelijke huidkleurige kousen die oude oma’s dragen? Think again! Steunkousen anno 2021 zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook uiterst handig voor een scala aan redenen. In dit artikel geven we meer uitleg over waarom steunkousen super handig zijn voor jong en oud.

Steunkousen om te reizen

Reis je vaak en liefst zo ver mogelijk? Dan weet je dat het belangrijk is om bijvoorbeeld bij een lay-over te wandelen. Lang stilzitten is immers niet goed voor je bloedsomloop en hier kun je ook dikke benen van krijgen. Als je vaker vliegt en uren niet beweegt, loop je ook sneller risico op bloedklonters. Een paar steunkousen aandoen voor je vlucht voorkomen opgezwollen voeten en reizigerstrombose. Bijkomend voordeel: kwalitatieve sokken, bijvoorbeeld van merinowol, zorgen voor een temperatuur regulerend effect. Zo heb je nooit last van bijvoorbeeld koude tenen omdat je al een tijdje niet hebt kunnen bewegen. 

Steunkousen om te sporten

Heb je tijdens het sporten vaak last van krampen in je onderbenen? Dan zijn speciale compressiekousen om te sporten ideaal. Deze kousen bevorderen je bloedsomloop, want de spanning rond de kuiten verbetert de doorbloeding. Hierdoor zorgen de kousen er preventief al voor dat je minder snel last hebt van allerlei kwaaltjes. Zo ervaren veel hardlopers met compressiekousen minder snel krampen, waardoor ze langer kunnen doorlopen zonder problemen. Deze steunkousen kunnen dus iemands sportprestatie verbeteren! 

En wees gerust: er zijn allerlei leuke sport compressiekousen op de markt die er leuk uitzien en dus niet gaan clashen met jouw outfit. Je hoeft je geen zorgen te maken over lelijke granny sokken! 

Steunkousen dragen tijdens de zwangerschap

Ook als je zwanger wordt, kan het erg fijn zijn om steunkousen te dragen. Veel zwangere vrouwen hebben immers last van opgezwollen benen en steunkousen kunnen dit tegengaan, door de afvoer van bloed en vocht vanuit je benen te verbeteren. Merk je dat je last krijgt van spataders tijdens je zwangerschap? Ook dan kunnen de kousen helpen. 

Je hoort het al: tijd om een paar te scoren! 

Personnel