Zo creëer je het ultieme relaxplekje in huis

Als er een plek is waar je echt tot rust moet kunnen komen, dan is het je huis wel. Het is de plek waar je thuiskomt na een lange chagrijnige dag, waar je verdrietig of juist heel blij kunt zijn, en waar je volledig jezelf moet kunnen zijn zonder dat iemand een oordeel over je heeft. Om het gevoel van ontspanning in je huis te kunnen optimaliseren, kun je je best doen om een relaxplekje in je huis zo fijn mogelijk maken. Benieuwd hoe je een echte relax plek creëert? Wij geven tips.

Een fijne stoel

Als je een comfortabele stoel hebt waar jij je totaal kunt afzonderen, dan kun je hier helemaal relaxen, bijvoorbeeld onder het genot van een boek of een stukje muziek. Denk bijvoorbeeld eens aan Prominent Relax fauteuils waar ontspannen je heel makkelijk wordt gemaakt.

Een bed met veel kussens

Naast dat je je bed gebruikt om te slapen, is her ook het plekje ’s avonds laat waar je even tot rust komt, nog voordat je belandt in dromenland. Daarom is het heel fijn als je bed ook werkt als een plek van ontspanning. Denk bijvoorbeeld aan een groot bed wat gevuld is met zachte kussens, waardoor je helemaal kunt wegzakken in al die kussens.

woman holding book

Een beetje beweging

Hoewel het misschien raar klinkt dat ‘een beetje beweging’ zou helpen om een relax plekje in huis te creëren, is een klein beetje beweging heel bevorderlijk voor de ontspanning. Denk bijvoorbeeld maar eens aan hoe fijn een schommelstoel kan aanvoelen. Op het moment dat je de mogelijkheid hebt om een klein beetje te bewegen, zal je je gedachten makkelijker kunnen verzetten. Hetzelfde effect bereik je met een draaifauteuil.

Scheid verschillende ruimtes

Het kan mentaal erg verwarrend zijn wanneer je je slaapkamer gebruikt voor zowel relaxmomenten als kantoor. Je komt niet echt tot rust, omdat je brein nog steeds de associatie heeft met werk of werk gerelateerde dingen. Het is daarom verstandig om verschillende ruimtes verschillende functies te geven, zodat je, wanneer je bijvoorbeeld de deuren van je thuiskantoor dichttrekt, ook niet meer hoeft te denken aan werk.