Motivatie voor een gezonde en fitte leefstijl

Iedereen wil gezond zijn en zijn of haar lichaam in een goede conditie houden. Niet alleen om er goed uit te zien, maar ook om een goede conditie te hebben en goed voor het lichaam te zorgen. Het kan echter moeilijk zijn om alle zoete verleidingen te weerstaan, en niet mee te eten met pizza’s. Nog moeilijker kan het zijn om een ritme te vinden in het frequent bezoeken van de sportschool. Hoe houd je het leuk? Hoe houd je jezelf gemotiveerd?

Het is niet onmogelijk om in een gezond levenspatroon terecht te komen. Enkele tips om ermee te beginnen zijn:

  • Kleed jezelf als sporter! Door de transformatie van luie joggingbroek naar sportieve legging kan je jezelf een schop onder je kont geven. Je hebt de juiste kleding immers al aan, je bent klaar om te gaan! Waarom zou je het nog langer uitstellen? Just do it!
  • Hoe voel je je na het sporten? Voldaan, vol energie, gelukkig en blij? Juist ja, dat is het gevoel van succes! Laat dit gevoel je motiveren om nog een keer naar de sportschool te gaan, om toch net iets harder te gaan dan je je had voorgenomen. De beloning achteraf zal groot zijn.
  • Draag leuke sportkleding. Als je het leuk vindt om naar jezelf te kijken in sportkleding, zal je deze sneller aan willen trekken. Daarnaast is het verstandig om kwalitatief goede kleding aan te schaffen, die je zal ondersteunen bij het sporten.

De weg naar de sportschool

Een ander groot onderdeel van blijven sporten is de afstand tussen jou en de dichtstbijzijnde sportschool. Gelukkig zijn er veel sportscholen in Nederland, waardoor je nooit heel lang zal hoeven reizen om naar je sportschool te komen. En als je toch wat verder moet reizen voor de sportschool: neem lekker de fiets! Dan heb je je warmup al gehad.

In alle grote Nederlandse steden zijn er sportscholen in overvloed. Sportschool in Amsterdam? Of sportschool Den Haag? Of Utrecht? Het maakt allemaal niet uit, de afstand van jou tot je sportschool zal hoogstens 15 minuutjes fietsen zijn. Als je het jezelf makkelijker wilt maken, of jezelf gemotiveerd wilt houden, kan je ook altijd de auto of scooter pakken. Hierdoor wordt het ook makkelijker de motivatie hoog te houden op koude of natte dagen, waar je liever niet zou willen fietsen.

Turn up the music!

Voor sommige sporters is dit misschien wel de grootste bron van doorzettingsvermogen: muziek! De meeste sportscholen draaien mood-boosting, uplifting elektronische muziek, om de animo onder de sporters hoog te houden. Dit is echter niet muziek die op iedereen aansluit. Het is daarom aan te raden om je eigen oortjes of koptelefoon mee te nemen. Creëer een afspeellijst met je favoriete uptempo nummers, ontbijt goed als je ’s ochtends gaat sporten en je bent klaar om je workout te doen!

Personnel