Waar moet u op letten bij een verhuizing

Er komen veel dingen kijken bij het verhuizen. Een verhuizing kost veel tijd en er zijn veel dingen die geregeld moeten worden. Naast het feit dat u natuurlijk spullen moet verhuizen, moeten er ook zaken geregeld worden. Denk aan een energiecontract, hypotheken of een adreswijziging. Hier vertellen wij u waar u allemaal rekening mee moet houden op het moment dat u gaat verhuizen.

Nutsvoorziening en telecom

Bij een nieuwe woning moet u denken aan het afsluiten van een nieuw energiecontract. Daarmee regelt u uw gas, water en licht. Daarnaast wilt u in uw nieuwe woning gelijk kunnen genieten van een televisie, telefoon of het internet. Kijk goed naar de opties die uw huidige leverancier aanbiedt. In de meeste gevallen is het zo dat de contracten overgezet kunnen worden naar het nieuwe huis. Kijk ook goed naar riool- en afvalstoffenheffing. Deze worden vaak in één keer betaald. Komt u er halverwege het jaar wonen? Dan zit er een kans in dat u die kosten terug kan vragen.

Hypotheek

Mocht u een hypotheek hebben op uw oude huis, kunt u die vaak meenemen naar een nieuw huis. Op het moment dat u een huis heeft gekocht met een hogere waarde dan uw huidige huis kunt u eens kijken naar een aanvullende hypotheek. Er is bestaat ook nog de optie dat uw vorige huis duurder was dan het nieuwe huis. Kijk dan of u boetevrij kunt aflossen.

Adreswijziging en verzekeringen

U moet zelf een adreswijziging doorgeven aan alle bedrijven en instanties. Denk dan aan een autoverzekering, uw zorgverzekering of een abonnement. Op het moment dat u gaat verhuizen naar de stad is het handig om een fietsverzekering af te sluiten. Dit kunt u bij meerdere verzekeringsmaatschappijen doen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Inshared.

Parkeren

Dit ligt echt aan uw situatie. Als u naar een dorp of een landelijke omgeving verhuist met een eigen oprit en/of parkeerplaats is dit niet iets waar u rekening mee hoeft te houden. Gaat u verhuizen naar de stad? Kijk dan goed of daar een parkeervergunning nodig is. Daarnaast is het soms nodig om een tijdelijke vergunning voor het verhuizen aan te vragen.

Zorg

Verhuist u een stuk verder weg dan uw huidige woonplaats? Kijk dan of het handig is om een nieuwe huisarts, tandarts en apotheek te vinden. Dit is misschien wel een van de belangrijkste dingen die u moet regelen bij een verhuizing. Denk eraan dat u zich daar moet inschrijven om de zorg te kunnen ontvangen die u nodig heeft.

Personnel