Waar moet je opletten bij het afsluiten van internet?

We kunnen natuurlijk echt niet meer zonder. Internet! Het world wide web zorgt ervoor dat we ons werk thuis kunnen doen. Dat we naast ons werk kunnen ontspannen door het kijken van een serie. En de wereld is dichterbij huis dan ooit, doordat we elke vraag aan Google kunnen stellen. Als het internet zo ongelooflijk belangrijk voor ons is geworden, is het ook goed om niet direct het eerste het beste internet in huis te halen. In deze blog vertellen we jou meer over het afsluiten van internet.

Er zullen mensen zijn die het leven zónder onbeperkt internet zich nog kan voorstellen. Maar ondertussen is internet zo verweven met ons leven dat er ook heel veel jongere mensen zijn die een leven zonder internet zich niet meer kan voorstellen. Behalve die sporadische momenten dat het internet het niet doet. Iets wat je niet graag wilt, want stabiel internet is erg belangrijk. Een pre voor veel mensen die internet afsluiten.

Internet dat altijd werkt en stabiel is, is dus onwijs belangrijk. En daarom vertellen we jou waar je op moet letten als je internet gaat afsluiten.

Postcodecheck 

Het is goed om eerst te beginnen met een postcodecheck. Dat komt omdat niet elke provider overal komt. En wil jij bijvoorbeeld straks gebruikmaken van glasvezel, dan is het goed om te kijken of glasvezel al bij jou in de buurt is aangelegd. In de komende jaren zal glasvezel overal neergelegd worden. Maar dat is een flinke klus dat zeker nog even kan duren. Dit geldt ook bij DSL, wat op de telefoonlijn werkt. Als de afstand van de wijkcentrale te groot is, zal je internet erg sloom worden. En daar hebben we geen zin in! 

Kijk naar de internetsnelheid

Er zijn verschillende soorten internetsnelheden. Wat we net al zeiden: je hebt glasvezel en bijvoorbeeld dsl. Maar vaak kun je ook nog kiezen uit verschillende soorten Mbit/s. Dit houdt in dat hoe meer Mbit/s jij in jouw pakket hebt, hoe meer internet er per seconde wordt verwerkt. Wat goed bij jou past, is afhankelijk van jouw thuissituatie. Zo kan je kiezen voor 20 Mbit/s. Wat vaak genoeg is voor kleine gezinnen die graag willen streamen en surfen. Maar zeker niet met twee of meer apparaten tegelijkertijd. Het grootste pakket bestaat vaak uit 100 Mbit/s. Dit is perfect voor gamers en mensen die graag tegelijkertijd Netflix willen kijken.

Ga je voor een totaalpakket?

Tegenwoordig kun je internet goed afsluiten terwijl je ook een ander totaalpakket afneemt. Denk aan telefonie en tv. Niet iedereen heeft meer een televisie. Toch zijn er ook providers die je bijvoorbeeld een korting geven wanneer je mobiele telefoon hebt afgesloten bij hun provider. Zo kun je toch vaak een paar euro per maand geld besparen. Hetzelfde geldt voor een vaste telefoonlijn. Al worden beiden niet meer veel gebruikt door alle huishoudens in Nederland. 

Een ander onderdeel van een totaalpakket kan ook zijn dat je bijvoorbeeld televisie in HD-kwaliteit wilt bekijken of dat je sport en films kunt streamen door middel van betaalzenders.