Verbeter je kookkunsten: tips!

Ho ho, wacht even! We beweren niet dat het jou aan enig talent schort omtrent jouw vaardigheden achter het fornuis of voor de oven. Maar wil je niet eens wat anders?

Sommige dingen worden je met de paplepel ingegoten, andere talenten krijg je stukje bij beetje door met vallen en opstaan. Bijvoorbeeld een heerlijke pasta of stoofpot op de grond laten kletteren en daarna weer doorgaan. Of, minder letterlijk, iets laten aanbranden of een belangrijk ingrediënt vergeten of op een verkeerde manier mixen. Maar dat geeft allemaal niks, van fouten leer je! Uiteraard is het wel heel jammer wanneer je net een fantastisch diner zou maken voor een grote groep mensen en je nu aangewezen bent op de snackbar, pizzeria of afhaalchinees op de hoek, maar het zij zo.

Om echt een meester(es) te worden in de keuken, zul je flink je best moeten doen en nooit opgeven. Zit het koken jou in je bloed (wat iets anders is dan je bloed laten koken)? Lees dan onze volgende tips door wanneer je letterlijk en figuurlijk alles uit de kast wilt halen om het toppen van je kunnen te laten zien!

En proeven, uiteraard.

Zelfstudie

Ben je fan geworden van een bepaald ingrediënt of heb je een specifieke nationale keuken ontdekt? Lees je dan heel goed hierover in! Leer alle aspecten van deze fenomenen kennen, zodat je precies weet wat je er allemaal mee kunt doen en welke invloed verschillende bestanddelen op jouw kookkunsten kunnen hebben. En wat je allemaal in huis moet hebben om je favoriete gerechten te maken. Of natuurlijk de schotels die je wilt leren bereiden. Alles op de gok doen kan uiteraard ook, maar om specifieke recepten op de juiste manier te bereiden heb je wel enige kennis van zaken nodig.

Benodigdheden

Leuk, zo’n nieuwe hobby, maar hoe zit dat met de potten, pannen en schalen waarin jouw gerechten bereid moeten worden? In een standaard pannenset heb je voldoende metaal om mee te kunnen koken, maar zoiets specifieks als een braadpan ontbreekt uit dat lijstje. Bovendien snappen we het dat niet iedereen even diep in de slappe was zit maar alsnog raden we je aan om niet zomaar een merkloze reeks pannen te bestellen. Ga dan liever voor de hoge kwaliteit van topfabrikanten als BK, Alessi en Eva Solo. Om er maar een paar te noemen.

Lust voor het oog

Voedsel moet uiteraard nog het meeste de smaakpapillen prikkelen. Maar het oog wil ook wat! Zeker wanneer je je gasten wilt overtuigen van jouw kennen en kunnen op culinair gebied, is presentatie ontzettend belangrijk. Dus niet alleen is je huis netjes en aan kant en heb je op jouw unieke manier genoeg sfeer aangebracht in huis, je wilt er ook nog eens voor zorgen dat je gerechten op een prachtige manier worden opgediend. Natuurlijk, een soep of saus is veel te vloeibaar om te kunnen ordenen. Maar zelfs dan kies je natuurlijk wel voor het mooiste servies! En heb je een salade of schotel waarvan de bestanddelen los op een feestelijke manier gepresenteerd kunnen worden? Maak er dan absoluut wat moois van!

Personnel