Top 5 beste fitnessgadgets

Een beetje fitgirl of fitboy sport natuurlijk met een of meerdere stijlvolle gadget(s): dat maakt het sporten net een beetje leuker, en vooral ook gemakkelijker. De gadgets kunnen zo eenvoudig en onmisbaar zijn als een bidon, of zo vernuftig als speciale sportoordopjes. Bekijk deze top 5 om te zien wat de beste fitnessgadgets van dit moment zijn!

1. Heuptasje

Welke vorm van fitness je ook doet, het is nooit handig om onderwijl je telefoon te moeten vasthouden. Maar het is wél heel fijn om je smartphone bij je te hebben, om – via oordopjes – naar muziek te kunnen luisteren op de loopband, of om een urgent telefoontje aan te nemen terwijl je die kettlebell heen en weer slingert. Een heuptasje waarin je telefoon past, is dan een ideale uitkomst. Mocht je ook graag buiten hardlopen, dan kun je zelfs voor een exemplaar met ledverlichting gaan.

2. Drinkfles

Van sporten krijg je dorst, als je het goed doet tenminste… Het is belangrijk om te blijven hydrateren, dus een drinkfles met water is essentieel voor de fanatieke sporter. Je kunt natuurlijk een plastic flesje uit de supermarkt meenemen, maar veel duurzamer is het om voor een eigen bidon of thermosbeker te kiezen. Nog leuker is om er eentje te laten bedrukken: je kunt bijvoorbeeld de welbekende Dopper laten bedrukken. Ook een goed idee als geschenk, of als je een eigen bedrijf hebt, uit naam van klantenbinding.

3. Microvezelhanddoekje

Zweten hoort erbij, als je fanatiek aan het sporten bent, en het is ook gezond. Het is alleen niet zo fris als het zweet in grote druppels op de apparaten of vloer zou vallen; daarom deppen veel sporters zichzelf droog met een handdoek. Dat ding kan echter wel eens onhandig zijn, want waar moet je ‘m steeds laten? De microvezelhanddoek kan uitkomst bieden: deze is op te vouwen tot een klein pakketje, die je bijvoorbeeld aan je heuptas kunt vastklikken. En dat betekent: geen vieze, natte handdoeken meer in je rugzak of om je nek!

4. Sportoordopjes

Oordopjes zijn er in alle soorten en maten, en dus ook in sportvarianten. Deze zijn speciaal ontwikkeld zodat ze goed in je oren blijven zitten tijdens heftige bewegingen, en zijn vaak ook spatbestendig, zodat je zorgeloos kunt zweten. En oortjes met een extra krachtig geluid laten je misschien nog nét een beetje harder gaan.

5. Stappenteller

Een stappenteller is tegenwoordig al lang niet meer alleen maar letterlijk een stappenteller. De Engelse term activity tracker is toepasselijker, want het apparaatje houdt nauwkeurig al je activiteiten bij. Er zijn talloze soorten van deze handige gadget verkrijgbaar, dus kijk maar eens welke het best aansluit op jouw wensen. Ben je stiekem niet zo’n fan van de sportschool? Fitnessen kan natuurlijk ook thuis!