Uitvaartverzekering voor kinderen

Verwacht je een kindje of heb je misschien al kinderen dan is niet het eerste waar je aan zult denken… het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch zou het wel verstandig zijn om hier vast over na te denken. Je wilt immers alles goed geregeld hebben voor je kinderen en daar hoort de uitvaartverzekering ook bij.

Als je zelf al een uitvaartverzekering hebt afgesloten dan is het verstandig om de uitvaartpolis eens goed na te lezen. De kans is groot dat je je baby straks gratis kunt meeverzekeren op jouw uitvaartpolis. Mocht je nog geen uitvaartverzekering hebben afgesloten dan kun je het beste een verzekering afsluiten waar je de kinderen gratis op kunt meeverzekeren.

Als je bij een verzekeraar zit waar je jouw kind gratis kunt meeverzekeren dan moet je dit wel even melden bij de verzekeraar. Je bent dan in veel gevallen verzekerd vanaf de 20ste week van de zwangerschap.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Als je zelf een uitvaartverzekering gaat afsluiten dan is het verstandig om tijdens het vergelijken van de uitvaartverzekeringen te kijken naar de voorwaarden. Bij bijna alle uitvaartverzekeraars heb je de mogelijkheid om de kinderen gratis te verzekeren tegen de kosten van een uitvaart. Bij de ene verzekeraar zijn de kinderen tot het 18e jaar en bij de andere tot het 21ste jaar gratis verzekerd.

Goedkoop verzekeren

Je kunt er ook voor kiezen om jouw kindje niet op jouw polis mee te verzekeren maar direct een eigen verzekering af te sluiten voor hem of haar. Het voordeel van een eigen uitvaartverzekering is dat de premie erg laag is en ook als jouw kind straks de leeftijd van 18 of 21 jaar bereikt zal hij of zij profiteren van de lage premie.

Als je jouw kind meeverzekerd begint hij of zij op de leeftijd van 18 jaar aan een eigen duurdere verzekering. Terwijl als je voor de geboorte al begint met het afsluiten van de verzekering betaal je enkele euro’s per maand. Wat de goedkoopste uitvaartverzekering is dat hangt helemaal van de wensen af.

Personnel