Trampoline kopen: hier moet je opletten 

Het is ontzettend leuk om je kinderen in de zomer te zien springen op een trampoline. Een trampoline zorgt voor veel plezier. En écht niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk een trampoline kopen. Maar je wilt natuurlijk wel dat dit veilig is en dat het allemaal goed verloopt. Reden genoeg om daarom even te kijken naar waar je precies op moet letten wanneer je een trampoline gaat kopen. Wij vertellen jou er meer over in deze blog. 

Vroeger kon je een trampoline enkel en alleen vinden in het circus maar die tijd hebben we al lang en breed achter ons gelaten. Een trampoline is zowel een speeltoestel als een sporttoestel. Je vindt dan tegenwoordig ook complete trampolineparken vol met trampolines. Maar je kan er dus ook voor kiezen om een trampoline in je eigen achtertuin te zetten. Waarom je kunt sporten én veel plezier op kunt beleven. Denk bijvoorbeeld aan een trampoline kopen berg. Dit zijn professionele trampolines voor thuis waar je ook nog eens een hoop lol op kunt beleven!

Wist je dat een trampoline ooit ontwikkeld was om astronauten te trainen? Zo kunnen ze hun bewegingsvaardigheden ontwikkelen in een gewichtloze omgeving. En nu kun je gewoon zo’n bijzonder apparaat in je achtertuin neerzetten! 

Veiligheid en materiaal

Misschien de eerste punten waarop je moet letten bij het aanschaffen van een trampoline is het materiaal. Je kunt je vast voorstellen dat er tegenwoordig heel veel verschillende trampolines te koop zijn. Maar voor de veiligheid van jezelf en van je kinderen is het wel belangrijk dat je een toestel koopt dat voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Een betrouwbare optie is de Akrobat trampoline. Deze trampolines zijn veilig en sterk. 

Maat en gewichtslimiet

Je kunt je ook wel voorstellen dat het belangrijk is dat je een maat koopt dat past bij jouw wensen en eisen. Zo zijn er hele kleine trampolines te koop, maar ook hele grote. Het is afhankelijk van hoeveel ruimte jij beschikbaar hebt in de tuin. En daarnaast wat je straks natuurlijk wilt gaan doen met de trampoline. Gaat het alleen om een paar kinderen op de trampoline? Ook dan is het belangrijk dat je bij de aanschaf van een trampoline let op de gewichtslimiet. Als je constant over de gewichtslimiet heengaat dan wordt het gebruik van de trampoline weer onveilig.

Prijs en garantie 

Naast dat je wil dat een trampoline veilig gebruikt kan worden, is het ook belangrijk dat je let op de garantieperiode van je nieuwe trampoline. Een trampoline is een gebruiksvoorwerp dus het is verstandig om je trampoline met garantie te kopen. Bij een degelijke winkel zal er altijd garantie zitten. Ook is het goed om te letten op de prijs. Lijkt de deal van een trampoline onrealistisch? Dan is dat waarschijnlijk ook zo. Of je levert in op de garantie of het materiaal. En dat wil je allebei niet. Een goede trampoline is een investering waar je nog veel jaar plezier van zult hebben! 

Wil je toffe tricks leren voor op de trampoline straks? Bekijk dan even deze video!