person with blue nail polish

Tips voor een gladde huid na het scheren

Na het scheren kan je huid gemakkelijk geïrriteerd raken. Hierdoor ontstaan er bultjes, rode vlekjes en kan je huid gaan jeuken. Vervelend! Gelukkig kun je dit voorkomen, al lijkt dit soms een onmogelijke missie. We leggen je in dit artikel uit waarom je huid geïrriteerd kan raken en hoe je dit in de toekomst kun voorkomen.

Waarom krijg je jeuk en bultjes na het scheren?

Hier zijn verschillende redenen voor. Veel voorkomende redenen zijn dat je met te botte mesjes scheert, je te hard met je scheermesje op je huid drukt of dat je te droog scheert. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste richting op scheert. De juiste richting is met de haartjes mee. Hiermee voorkom je dat haartjes ingegroeid raken. Te droog scheren kan er voor zorgen dat de mesjes niet optimaal over je huid kunnen glijden. Hierdoor is de druk niet goed verdeeld en kan je huid verstopt en geïrriteerd raken.

Wat je na het scheren doet is ook belangrijk. Te strakke kleding kan bijvoorbeeld ook zorgen voor irritatie. Daarnaast zijn zonnestralen direct na het scheren ook geen goed idee.

Het lijkt misschien een goed idee om je huid te verzorgen net na het scheren, maar een body lotion die parfum of alcohol bevat, kan ook voor irritatie zorgen. Laat je huid dus eerst even rusten voordat je hem insmeert!

Wat kun je doen voor een gladde huid?

De een is gevoeliger voor scheerirritaties dan de ander. Toch kan iedereen de irritatie verminderen door op een aantal dingen te letten. Scheer je bijvoorbeeld alleen wanneer je huid voldoende nat is en maak de huid voor het scheren schoon. Je kunt dat doen met een scrub zodat je alle dode huidcellen eerst verwijderd.

Gebruik je een scheermesje? Dan kun je het beste een goede scheergel of schuim gebruiken. Hiermee kan het mesje vloeiend over je huid heen glijden. Het is ook belangrijk om je mesje regelmatig te vervangen omdat mesjes bot worden en na een aantal keren scheren niet helemaal schoon meer zijn.

Let ook goed op de richting waarin je haren groeien en scheer met de richting mee. Je kunt na het scheren je huid afspelen met koud water om de poriën te sluiten. Wil je je huid na het scheren insmeren? Koop dan een voedende bodylotion of huidolie die geen alcohol of parfum bevat.

Klaar voor een stralende huid?

Dan kun je op Cosmeticvibe de producten vinden voor zowel mannen als vrouwen. Zo kun je je huid goed verzorgen tijdens en na het scheren en hoeft je huid niet meer geïrriteerd te raken. Bovendien vind je hier allerlei beauty producten om je lichaam te laten stralen en er op je beste uit te zien.

Personnel