Tips om je woning op te frissen

Door de corona crisis is het voor bijna iedereen gangbaarder geworden om vanuit huis te werken. Maar is dit eigenlijk een zegen of een vloek voor onze samenleving? Het brengt vele voordelen met zich mee, zoals minder reistijd en meer vrijheid. Aan de andere kant is het niet voor iedereen weggelegd om vanuit huis te werken. Toch is het thuiswerken na de corona tijd verdubbeld. Hierdoor is het steeds belangrijker dat men zich productief en fijn voelt thuis. Het interieur in je woning heeft hier ook effect op. Maar welke interieurstijl zorgt voor een goede werksfeer thuis? Wij hebben een aantal interieurstijlen op een rijtje gezet met de bijbehorende kenmerken. Zo kun je voor jezelf bepalen wat het best aansluit op jouw behoeftes, want iedereen heeft een andere smaak. Lees dus verder als je hierin geïnteresseerd bent!

Interieurstijlen

Er zijn veel verschillende interieurstijlen, maar waar voel jij je precies thuis? Een basic interieurstijl bestaat voornamelijk uit naturel, grijs- en wittinten met zwarte accenten. Dit geeft een frisse uitstraling. Deze stijl heeft overeenkomsten met een Scandinavische interieurstijl. Hierbij wordt er ook veel gebruik gemaakt van lichtere kleuren en natuurlijke materialen zoals hout. Desalniettemin worden de lichtere kleuren bij de Scandinavische interieurstijl gecombineerd met donkere kleuren als tegenwicht. Houd jij toch van een meer uitgesproken interieurstijl? Tegenwoordig is het een hobby van velen om leuke vintage koopjes te scoren in een vintage winkel. Ben jij dit ook al vaker gedaan? Dan past een vintage interieurstijl waarschijnlijk beter bij jou. Deze stijl kenmerkt zich door kleuren als warm grijs, donkergrijs, donker groen en okergeel. Houd jij toch meer van een rauwe uitstraling? En heb je het liefst zichtbare buizen en bakstenen in je woning? Dan is de industriële interieurstijl waarschijnlijk meer jouw ding. Het is ook mogelijk om de aanpassingen van je woning groter aan te pakken. Je kunt daarvoor een architect om hulp te vragen. Een architect helpt je bij het ontwerpen van je woning. Maar wat kost een architect? Je kunt gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Je kunt vervolgens de verschillende architecten ook met elkaar vergelijken en kijken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. 

Interieuradvies

Ben je er toch niet helemaal over uit welke interieurstijl jij het leukst vindt? Dan kun je ook interieuradvies vragen aan een interieurstylist. Een interieurstylist beantwoordt al je vragen over het stijlen van bepaalde ruimtes. Het is mogelijk om een kort interieuradvies aan te vragen waarbij een interieurstylist je woning bezoekt en vervolgens mondeling kleur- en interieuradvies geeft. Houd er dan wel rekening mee dat je vervolgens zelf aan de slag moet gaan met het gegeven advies. Als je liever een uitgebreid interieuradvies wilt, is het ook mogelijk om dit aan te vragen. Hierbij krijg je ook een 2D of een 3D visualisatie van jouw woning met een plattegrond en moodboard. Wil je liever dat het interieurplan ook na het advies daadwerkelijk gerealiseerd wordt? Dan is het ook mogelijk om een compleet interieuradvies aan te vragen. Het hangt dus maar precies af wat voor behoeftes en eisen je hebt!