Steeds meer vrouwen zijn ook geïnteresseerd in bitcoin

Bitcoin, gecreëerd in 2008, nadert ook zijn derde decennium van bestaan ​​in de jaren 2020, ondanks dat het iets meer dan 10 jaar oud is. Deze keer wil ik mij concentreren op enkele interessante onderzoeken die ons inzicht geven in cijfers. Tenminste één rapport geeft aan dat vrouwen steeds meer geïnteresseerd zijn in Bitcoin – en bijna net zoveel als mannen.

Ontwikkeling van Bitocin

Hoewel cryptocurrencies lange tijd voornamelijk als een hobby voor mannen werden beschouwd, lijken deze nieuwe bevindingen te laten zien dat crypto even aantrekkelijk is voor beide geslachten. In ander nieuws hebben we record brekende Bitcoin-portefeuilles en Chinese mijnkrachten. China heeft dit jaar ook gebruikgemaakt van geautomatiseerde rechtbanken op basis van kunstmatige intelligentie om miljoenen rechtszaken te beslechten. Ondertussen geeft Litouwen een eigen crypto-token uit die lokaal en internationaal gebruikt mag worden, terwijl een grote meerderheid van IoT-bedrijven blockchain gebruiken nu. Met het IoT-netwerk kunnen gegevens en transacties worden beheerd verwerkt op meerdere apparaten die eigendom zijn van verschillende organisaties, waardoor het moeilijk is voor aanvallen cybercriminelen. Bovendien genereert het IoT een enorme hoeveelheid gegevens en met meerdere betrokken belanghebbenden is het eigendom van de gegevens niet altijd duidelijk.

Investeerders in Bitcoin

Bijna de helft van de vrouwelijke investeerders is geïnteresseerd in Bitcoin Naar schatting 43% van de beleggers die geïnteresseerd zijn in Bitcoin zijn vrouwen, volgens een rapport van het Bitcoin-trustfonds Grayscale. Het rapport betwist de overtuiging dat Bitcoin voornamelijk voor mannen zou zijn en geeft aan dat vrouwen steeds meer geïnteresseerd zijn in het gebruik van crypto. Bij het onderzoek van Grayscale waren 1100 investeerders in de Verenigde Staten betrokken.

Op basis van de resultaten zien 56,2% van de vrouwen en bijna hetzelfde bedrag – 56,4% van de mannen – digitale valuta’s als een kans op aanzienlijke groei. 49,8% van de vrouwen en 49,9% van de mannen zijn van mening dat het beperkte aanbod van bitcoin kan leiden tot verdere prijsstijgingen. 47% van de vrouwen was ook van mening dat dit het juiste moment is om bitcoins te kopen, terwijl slechts 39% van de mannen het met de stelling eens was. Ondanks de toenemende vrouwelijke interesse in cryptocurrencies, zijn mannen nog steeds de meerderheid van crypto-investeerders en gebruikers. In het rapport van Grayscale wordt gespeculeerd dat dit een gevolg kan zijn van het feit dat vrouwen gemiddeld meer risico’s vermijden dan mannen. Volgens het rapport zoekt 60% van de vrouwen financiële zekerheid door te investeren, terwijl slechts 48% van de mannen deze mening deelt.

Personnel