Pasta pesto; kindvriendelijke varianten

Een kindvriendelijk gerecht met groente bedenken is niet makkelijk. Voor kinderen moet het vooral lekker zijn, maar groentes zijn ook belangrijk. Dat dilemma herken je vast wel! Veel kinderen vinden pasta gelukkig heerlijk. Om een beetje variatie in eigen keuken te brengen worden er in dit artikel twee heerlijke kindvriendelijke pasta pesto varianten gedeeld. Deze twee varianten zijn gebaseerd op dit Pasta pesto recept en zitten boordevol groenten, maar kinderen zullen ervan smullen! Dus de volgende keer als je kinderen met de vraag komen wat we gaan eten, dan kun je ze blij maken met pasta pesto!

Pasta met eigengemaakte peterselie pesto

In de winkel kan je heel makkelijk kant-en-klare pesto kopen, maar zelfgemaakte pesto is toch net iets anders. Het leuke aan zelfgemaakte pesto is dat het niet moeilijk te maken is en je kan er zelf ingrediënten aan toevoegen of uithalen. Deze variant op pasta pesto is vegetarisch, voor de vegetariërs onder ons!

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • bosje peterselie
  • 2 knoflookteentjes
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram cashewnoten
  • 180 gram fusilli pasta
  • 200 gram Grana Padano
  • scheut olijfolie

Allereerst zet je een pannetje op om de pasta te koken. Ondertussen gaan we de pesto maken. Maal het bosje peterselie, de twee teentjes knoflook, cashewnoten samen met de Grana Padano fijn in de hakmolen. Als het mengsel goed fijngemalen is dan doe je er een flinke scheut olijfolie bij. Meng dit allen tot een mooie gladde pesto. De volgende stap in het gerecht is het snijden van de venkel tot kleine stukjes. Doe een klein beetje olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de kleine stukjes venkel zo’n vijf tot zeven minuten. Voeg daarna de pesto en cherrytomaten toe. Tot slot voeg je de gaar gekookte pasta toe en meng je alles door elkaar. Nu kan je het serveren op de bordjes! Strooi wat Grana Padano over de pasta en smullen maar. De kinderen zullen het heerlijk vinden!

Pasta pesto met broccoli

De tweede kindvriendelijke variant op pasta pesto is met broccoli en kipfilet. Je kinderen zullen er dol op zijn! In dit gerecht wordt er wel een potje pesto gekocht, maar natuurlijk kan je ook zelf de pesto maken. In dit gerecht zit er ook kipfilet, dus niet vegetarisch!

Ingrediënten

  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram broccoli
  • 80 gram groene pesto
  • 180 gram pasta
  • 2 stukjes kipfilet
  • 15 gram mix culinair (zonnebloempitten, pijnboompitten, pompoenpitten)
  • 75 gram Grana Padano
  • scheut olijfolie

Je begint weer als eerste met een pannetje op te zetten om de pasta te koken. Snij daarna de broccoli in roosjes. Zet ook de broccoli op en kook de broccoli beetgaar.
Rooster zonder olie de mix culinair in een pannetje goudbruin.
Ondertussen halveer je de cherrytomaten en snij je hygiënisch de kipfilet in stukjes. Bak daarna de kipfilet stukjes in een scheutje olie goudbruin. Vervolgens bak je de cherrytomaten en de beetgaar gekookte broccoli nog twee minuten met de kipfilet mee.
Uiteindelijk roer je de groene pesto door de gaar gekookte pasta, de kipfilet, cherrytomaten en de broccoli heen. Dit moet je wel goed mengen, zodat de pesto goed wordt verdeeld.
Serveer het op een bord en strooi als laatste de Grana Padano en de mix culinair die je goudbruin hebt geroosterd erover heen. De kinderen zullen er van smullen! Eet smakelijk! Kindvriendelijke gerechten zijn lekker maar toch verantwoord.

Personnel