Nieuwe snorscooter: stijlvol en budgetproof op weg

Dankzij de nieuwe maatregelen mag je het openbaar vervoer alleen gebruiken als het echt niet anders kan. Alleen noodzakelijk, dus. Een dagje shoppen in de stad valt daar niet bepaald onder. En je droomt al een tijdje van een auto voor jezelf, maar daar is wel veel geld voor nodig. Een elektrische fiets is natuurlijk een optie. Maar heel stijlvol? Niet bepaald. Wat dacht je van een snorscooter?!

Waarom snorscooters de perfecte oplossing zijn

Een snorscooter biedt jou de mogelijkheid om stijlvol de weg op te gaan. Omdat een snorscooter niet sneller mag dan 25 kilometer per uur, ben je ook niet verplicht om een helm te dragen. Dus zeg maar doei tegen helmhaar, want jouw prachtige krullen of stijle haren blijven in tact op je nieuwe vervoermiddel.

Daarnaast is een snorscooter ontzettend flexibel. Je parkeert waar je maar wil en je betaalt vrijwel nooit parkeerkosten. Het enige wat je betaalt, is de verzekering (en die valt reuze mee). En wat betreft tanken: in een snorscooter zit meestal een 5 liter tank. Met een gemiddeld verbruik van 1 op 35 kun je met een volle tank zo’n 150 kilometer rijden. Kost je nog geen tientje aan benzine.

Een nieuwe snorscooter kopen? Dan moet je hier op letten

Ga je een snorscooter kopen? Dan wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Begin daarom altijd met online oriënteren. Wat is je budget en wat verwacht je van een scooter voor deze prijs? Je kunt online eenvoudig modellen vergelijken. Vraag ook altijd bij familie en vrienden of zij goede ervaringen met (snor)scooters hebben. Zij zijn toch altijd het meest eerlijk.

Zorg er daarnaast ook voor dat je een proefrit kunt maken. Een goede scooterwinkel biedt dit altijd aan. Het model waar jouw oog op is gevallen moet natuurlijk ook prettig rijden. Is de scooter toch iets te groot/klein, zwaar of zit het model gewoon niet lekker? Bij twijfel nooit doen.

Goedkoop een nieuwe snorscooter rijden

Je kunt jouw nieuwe aankoop zo goedkoop of duur maken als je zelf wil. Als je eenmaal een mooi model binnen jouw budget hebt gevonden en na een proefrit nog steeds tevreden bent? Dan heb je twee opties: kopen of leasen. Als je het geld hebt, raden we je aan om te kopen. Maar staat er nog een tandartsrekening, een kappersbeurt en een nieuwe garderobe op je te wachten? Dan kun je ook leasen. Hierbij betaal je elke maand een klein bedrag van de snorscooter, terwijl je nu al kunt genieten van je nieuwe vervoermiddel. Let er wel op dat je ook rente betaalt over het bedrag zodra je kiest voor kopen op afbetaling.

Personnel