Langer genieten van heerlijke zomeravonden in eigen tuin? In deze blog lees je hoe!

Verbind binnen met buiten

Om je tuin extra gezelligheid mee te geven is het belangrijk om elementen van binnenshuis, buiten terug te laten komen. Dit geeft een knus en vertrouwd gevoel, waar je graag lang wilt vertoeven. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld met de volgende:

Leg een buitenkleed neer

Buitenkleden zijn een mega trend de laatste tijd en dit is niet voor niets. Door een buitenkleed kun je je terras laten aanvoelen als je woonkamer en maak je ieder hoekje gezellig. Dankzij een kleed wordt het ook een stuk aangenamer om lekker zonder schoenen in je tuin te zitten.

Hang een schilderij of foto aan de buitenmuur of het hek

Om een bepaalde sfeer aan je tuin mee te geven kun je ook een schilderij of foto op hangen. Wil je bijvoorbeeld een beach sfeer creëren, hang dan een gave foto van het strand op en je waant je volledig aan zee.

Maak gebruik van kleine accessoires en kussentjes

Als je je woonkamer kunt aankleden met leuke accessoires, waarom je tuin dan niet?! Als je van accessoires gebruik maakt, wordt je tuin al gauw een stuk gezelliger en voelt deze warmer aan.

Houd een filmavond door buiten een beamer of scherm op te hangen

Dit is nog eens een originele date of vrijdagavond planning! Zet je tv buiten op een kastje of span een wit doek en richt daarop een beamer. Het kan natuurlijk ook nog simpeler met lekker de laptop of Ipad op schoot. Zo kun je lekker genieten van het buitenleven, maar toch ook het gemak van thuis.

Zet plantenbakken neer

Door gebruik te maken van plantenbakken die je doorgaans binnen zou plaatsen creëer je een huiselijk gevoel in je tuin. Maak bijvoorbeeld gebruik van dezelfde vormen of kleuren als binnen, waardoor je deze elementen terug laat komen.

Houd het langer warm

Een van de belangrijkste redenen waarom het uiteindelijk tijd wordt om naar binnen te gaan is de kou. Gelukkig kun je het s avonds ook lekker warm maken met een terrasverwarmer of buitenhaard. Dit zorgt niet alleen voor warmte, maar ook gezelligheid en leuk licht.
Of je nou kiest voor een terrasverwarming op gas of een elektrische terrasverwarming, beide zullen ze zorgen voor een gemakkelijke en gezellige oplossing tegen de kou.
Ben je meer van de old school manier? Maak dan lekker je eigen vuurtje in een haard of korf!

Haal het licht naar buiten

Als je op een gegeven moment je boek niet meer kunt lezen of elkaar niet meer kunt zien is dit natuurlijk niet fijn en gezellig meer. Daarom is het belangrijk om je tuin leuk te verlichten. Dit kun je met een volledig geautomatiseerd systeem doen, maar het kan ook heel basic met wat gezellige prikkabel verlichting. Overigens ziet het er van binnen ook leuker uit 😉

Een buitenkeuken of minibar

Zit je eindelijk lekker, moet je weer helemaal naar binnen voor een drankje of een snack ;-(
Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen door een buitenkeuken of minibar te realiseren. Dit kun je zo uitgebreid maken of simpel houden als je zelf wilt, maar het is ten alle tijden erg handig. Je kunt het bijvoorbeeld met een aantal houten kratten of pallets in elkaar timmeren. Zet hier een blad op en je hebt al een minibar!

Een hangmat waar je nooit meer uit wil komen

Met een hangmat in eigen tuin ben je gegarandeerd van veel lange avondjes buiten. Ga hier in liggen met een muziekje aan, een boek in je hand of samen met iemand anders en voor je het weet zijn er zo een paar uur aan je voorbijgegaan. Een hangmat kun je tussen 2 bomen of muren spannen, maar hier heb je ook speciale standaarden van. Oftewel een geschikte aanwinst voor iedere tuin.

Personnel