person performing coffee art

Koffie gewoontes – Mannen tegen vrouwen

Ze zeggen dat mannen van Mars komen en vrouwen van Venus, maar hebben geslachtsverschillen echt invloed op iemands drankkeuzes? Volgens verschillende onderzoeken is het antwoord ja! Meer dan 2000 mensen (mannen en vrouwen) werden ondervraagd om diepgaande informatie te verzamelen over hun koffiedrinkgewoonten en kennis over koffie in het algemeen. De resultaten zijn zeer interessant. Wie drinkt meer koffie per dag? Wie voegt meer zoetstoffen toe? Wie koopt er liever bij een café dan thuis zelf iets te maken? Ontdek hieronder wanneer we Mars tegen Venus inzetten.

Meer mannen drinken koffie

Meer dan 50% van de mannen drinkt koffie in vergelijking met slechts 32% van de vrouwen. Als we dieper graven, kunnen we zien dat de meerderheid van de vrouwen die geen koffie drinken, dat niet doen omdat ze de smaak niet lekker vinden. Waar als mannen die geen koffie drinken, dat niet doen omdat het te duur is.

Vrouwen drinken hun koffie zoeter dan mannen

Een zoete traktatie! Onderzoekers uit Japan ontdekten dat er een verschil was in hoe mannen en vrouwen hun koffie drinken, vrouwen drinken de koffie zoeter. De 59 studenten van de Japanse school waren de onderwerpen van het onderzoek. Een van de bevindingen was dat de vrouwelijke deelnemers de voorkeur gaven aan zoetere koffie dan vrouwen.

Mannen drinken liever kantine koffie dan een ristretto

22% van de vrouwen maakte lattes en ristretto cups als hun eerste koffiekeuze, terwijl mannen kantine koffie kozen. Als ik “Kantine” zeg, bedoel ik elke soort koffie. Vroeger kon ik druppelkoffie zeggen, maar ik denk dat de koffiejongens druppelkoffie volledig heeft veranderd in een geweldige ervaring. Mannen die elke soort koffie drinken, verbaast me niet; Vrouwen hebben altijd een betere smaak dan mannen. Het komt erop neer dat mannen alles zullen drinken, ongeacht hoe het smaakt.

Mannen geven doorgaans minder geld uit aan koffie dan vrouwen

Het laatste interessante verschil in de discussie tussen mannen en vrouwen over koffieconsumptie is van financiële aard. Gemiddeld gaven ondervraagde dames iets meer dan € 2.300 per jaar uit aan koffie, terwijl mannen ongeveer € 1.900 uitgaven.

Bovendien bleek uit dit onderzoek dat de leeftijdsgroep van 25-34 jaar het meeste geld aan deze drank besteedde.

Vrouwen drinken over het algemeen ook bewuster en duurzamer koffie. Zij geven liever iets meer uit aan biologisch afbreekbare koffiecups als dat betekent dat ze het milieu niet belasten.

Conclusie

Hoewel beide geslachten koffie consumeren, zijn er merkbare verschillen in drinkgewoonten tussen de twee. Om te beginnen drinken mannen er gemiddeld meer van dan vrouwen en geven ze de voorkeur aan sterker en minder zoet. Mannen brouwen het vaker zelf dan vrouwen.

Personnel