woman in gray sweater carrying toddler in white button up shirt

Durf ik mijn baby uit handen te geven aan de oppas?

Babysitters zijn de onbezongen helden van het ouderschap. Ze zijn verantwoordelijk voor het veilig en gelukkig houden van je kinderen, maar in veel gevallen krijgen ze niet zoveel respect als ze verdienen. Met zoveel verantwoordelijkheden op hun bord, wil je er zeker van zijn dat je iemand inhuurt met een goed karakter en vaardigheden om je kinderen in het gareel te houden. Hoewel er geen vaste regels zijn over wat een geweldige oppas is, zijn er enkele eigenschappen waar je naar moet zoeken van een persoon in een oppaswerk.

Vertrouwen

Vertrouwen is belangrijk en het moet tweerichtingsverkeer zijn. Denk er zo over na. Als je een oppasser vertrouwt om op je kind te passen, zullen ze zich waarschijnlijk meer op hun gemak voelen als ze jou ook kunnen vertrouwen. Vertrouwen wordt verdiend, niet gegeven. Kinderen leren vertrouwen door te zien dat hun dierbaren in de loop van de tijd hetzelfde consistente gedrag vertonen. Ze weten wat er van hen en van anderen wordt verwacht. Dit komt omdat dit gedrag gedurende hun hele leven wordt herhaald, niet alleen wanneer iemand nieuw in hun leven komt voor een uur of zo per week. Vertrouwen gaat over consistentie en respect voor grenzen. Je bent verantwoordelijk voor het stellen van duidelijke verwachtingen over hoe iedereen die betrokken is bij de mantelzorg zich ten opzichte van elkaar zou moeten gedragen. Zorg ervoor dat aan deze verwachtingen consistent wordt voldaan door alle interacties in de loop van elke dag/week/maand/jaar.

Creativiteit

Je moet op zoek naar iemand die creatief is. Creativiteit is belangrijk omdat het kinderen helpt probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen en hen aanmoedigt om buiten de gebaande paden te denken. Creatieve mensen hebben ook meer kans om succesvol te zijn in hun carrière, dus ze zijn mogelijk beter toegerust om je kind ook te helpen zijn of haar doelen te bereiken.

Flexibiliteit

Flexibiliteit is belangrijk voor elke oppas. Het is een vaardigheid die je zal helpen je aan te passen aan verschillende situaties en het meeste uit elke dag te halen. Het kan je ook helpen om meer uit je werk te halen. Als er bijvoorbeeld een mogelijkheid is om je kinderen ergens leuks mee te nemen, kun je dat misschien doen, omdat flexibiliteit betekent dat je niet te veel verplichtingen op één dag hebt.

Interactiviteit

Interactiviteit staat centraal. Zoek een oppas die zich niet alleen op zijn gemak voelt om kinderen te betrekken, maar die ook het geduld en de zelfbeheersing heeft om stil te zitten en een boek met ze te lezen wanneer ze dat nodig hebben. Zoek iemand die games met je kinderen kan spelen en niet alleen videogames. Een geweldige oppas kan uw kinderen betrekken bij activiteiten waarvoor geen schermen of zelfs fysiek speelgoed nodig zijn.

Personnel