Investeren in Crypto‘s: waarom zou je dat doen?

Cryptocurrency is een digitale valuta die door geen enkele overheid wordt gereguleerd. Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat er geen centrale bank of autoriteit is die het controleert. Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies, maar de meest populaire zijn Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Cardano. We vertellen je er meer over in dit artikel.

Bitcoin

Bitcoin is de eerste cryptocurrency die in 2009 is gemaakt door een ontwikkelaar die de naam Satoshi Nakamoto gebruikt. Het is gebaseerd op blockchaintechnologie. Bitcoin maakt gebruik van peer-to-peer-technologie, wat betekent dat geen enkele centrale autoriteit nieuw geld uitgeeft of transacties volgt. In plaats daarvan worden alle taken collectief door het netwerk uitgevoerd. Het staat ook bekend als een gedecentraliseerde valuta omdat het niet wordt gecontroleerd door een overheid of organisatie. Bitcoin was aanvankelijk slechts een paar cent waard toen het voor het eerst werd gemaakt, maar de waarde is sindsdien aanzienlijk gestegen. 

Waar het eerst voornamelijk in een select gezelschap werd gebruikt, is het nu ook voor ‘de gewone mens’ beschikbaar en wordt er steeds meer mee betaald. De drempel is een stuk lager en het aanschaffen van cryptovaluta is een stuk makkelijker geworden. Dit komt voornamelijk omdat alles gewoon online kan worden geregeld.

Ethereum

Ethereum is een open softwareplatform op basis van blockchain-technologie waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen en implementeren. Het biedt een gedecentraliseerde virtuele machine, de Ethereum Virtual Machine (EVM), die peer-to-peer-contracten kan uitvoeren met behulp van een cryptocurrency genaamd Ether. Cryptocurrency-mining is het proces van het toevoegen van transactierecords aan het openbare grootboek van eerdere transacties of blockchain van cryptocurrency. Dit grootboek van transacties uit het verleden wordt de blokketen genoemd omdat het een keten van blokken is. De blokketen dient om te bevestigen dat transacties binnen het netwerk hebben plaatsgevonden.

Litecoin

Litecoin is de op één na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie. Het is een open source-software die directe betalingen aan iedereen ter wereld mogelijk maakt. Litecoin biedt snellere transactiebevestigingstijden en verbeterde opslagefficiëntie dan de toonaangevende op wiskunde gebaseerde valuta. Met substantiële ondersteuning van de industrie, handelsvolume en liquiditeit is Litecoin een bewezen handelsmedium dat complementair is aan Bitcoin. 

 

Cardano

Cardano is een slim contractplatform dat geavanceerdere functies wil ontwikkelen dan enig eerder ontwikkeld protocol. Het is het eerste blockchain-platform dat is voortgekomen uit een wetenschappelijke filosofie en een op onderzoek gerichte aanpak. Het ontwikkelingsteam bestaat uit een groot wereldwijd collectief van deskundige ingenieurs en onderzoekers. Cardano is ontwikkeld door Charles Hoskinson, die aan veel andere cryptocurrencies heeft gewerkt, zoals Ethereum, BitShares en Invictus. Cardano’s technologie is gericht op het zoeken naar oplossingen voor problemen die andere blockchains niet kunnen oplossen.

Waarom investeren in crypto’s?

Er zijn veel redenen waarom je in cryptocurrencies zou moeten investeren. De eerste reden is dat de markt groeit, en het groeit snel. Cryptocurrencies bestaan ​​al een paar jaar, maar het duurde tot 2017 voordat ze echt van de grond kwamen en aan populariteit wonnen. In 2017 groeide de markt voor cryptocurrency met meer dan 1600%. De tweede reden is dat er geen transactiekosten zijn wanneer je cryptocurrencies gebruikt, in tegenstelling tot andere betaalmethoden zoals creditcards of PayPal. Dit betekent dat je geld bespaart op elke transactie die je met cryptocurrencies doet. De derde reden is dat er geen beperkingen zijn aan waar u uw cryptocurrencies kunt uitgeven. 

Houd er rekening mee dat investeren in cryptocurrency een risico met zich meebrengt en dat je nooit meer moet investeren dan je je kunt veroorloven.  

 

Personnel