Hoe verloopt het onderhoud van een cv-ketel?  

Je cv-ketel is een essentieel onderdeel van jouw woning. Om volop te kunnen genieten van je woonplezier is het belangrijk dat de cv-ketel goed functioneert en dat deze veilig is. Daarom is het belangrijk regelmatig cv-ketel onderhoud uit te laten voeren. Maar hoe gaat dit onderhoud precies in zijn werk? Wij zetten de belangrijkste punten hier voor je op een rijtje, zodat je precies weet wat je te wachten staat wanneer jouw cv-ketel wordt nagekeken.

Controle en reiniging van de cv-ketel

Het cv onderhoud laat je uitvoeren door een ervaren cv-monteur. Je kunt dit het beste om de twee jaar laten doen. Een onderhoudsbeurt begint met uitvoerige controle van het apparaat. Mocht er iets niet werken of defect zijn, dan komt dit meteen naar voren en weet de monteur wat hij moet repareren. Na de controle wordt de cv-ketel grondig gereinigd. Er blijven vaak stukjes vuil en stofdeeltjes achter in de cv-ketel, die met een schoonmaakbeurt allemaal worden verwijderd om slijtage aan je cv-ketel te voorkomen.

Afstellen van de cv-ketel

Door het gebruik van warm water in jouw huis veranderen er uiteindelijk bepaalde zaken binnen de cv-ketel, zoals bijvoorbeeld de waterdruk. Daarom is het belangrijk om de cv-ketel helemaal opnieuw af te stellen zodat alles weer optimaal werkt. De monteur controleert ook de minimale lucht- en gastoevoer. Het water kan worden aangevuld via een waterslang. Heb je last van tikkende leidingen of worden de radiatoren niet allemaal even goed warm? Dan kan de monteur de radiatoren gelijk voor je ontluchten, zodat het water weer goed door kan stromen.

Overhandiging attest

Wanneer de monteur alles heeft gecontroleerd, afgesteld en eventuele reparaties heeft uitgevoerd, ontvang je een reinigings- en verbrandingsattest. Bewaar dit bewijs goed, hiermee heb je garantie dat je cv-ketel weer even mee kan. Mocht je toch tegen problemen aanlopen, neem dan direct contact op met je cv-monteur. 

Voordelen van cv-onderhoud

Regelmatig cv-onderhoud is beter voor je veiligheid en voor je portemonnee. Wanneer verouderde onderdelen niet op tijd worden vervangen kan er namelijk brand in de cv-ketel ontstaan. De kosten van schade bij brand kunnen enorm oplopen. Ook bespaar je op energiekosten wanneer jouw cv-ketel optimaal werkt en je niet onnodig stookt. Voorkom problemen met achterstallig onderhoud door op tijd je cv-monteur langs te laten komen, zodat je met een gerust gevoel kunt genieten van jouw woonplezier.

 

Personnel